Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mlýny FAČR melou… Šádka kvůli vulgaritám vůči Spartě a Slavii prošetřuje etická komise

Za porušení paragrafu 59 disciplinárního řádu může hrozit důtka nebo i zákaz činnosti až na dva roky, fotbalově prospěšná činnost, vyloučení z FAČR či pokuta až do výše 500 tisíc korun. Do problémů se dostal generální manažer Adolf Šádek, kterého prošetřuje Etická komise Fotbalové asociace ČR. Minulý týden s ním zahájila řízení. Podezírán je ze znevážení jména fotbalu. Toho se měl dopustit, když loni v květnu při oslavách mistrovského titulu použil vulgarity směrem k rivalům Spartě a Slavii. Komise se případem bude zabývat 26. února od 10:30.

Adolf Šádek
zdroj: ČT sport

Šádek použil vulgarity 19. května. O dva dny později se za ně omluvil. "Rád bych se omluvil za nešťastný výrok, který ode mne zazněl v rámci oslav ligového titulu. Nechal jsem se unést atmosférou a pod tíhou velkých emocí jsem vyřkl nevhodná slova, kterých upřímně lituji. Představitelům fotbalové Sparty a Slavie už jsem se omluvil osobně. Touto cestou se omlouvám i části veřejnosti, které jsem se dotknul," uvedl tehdy Šádek.

Komise se přesto případem nyní začala zabývat. Zřejmě i v důsledku prosincového rozhodnutí udělit pokutu 60 tisíc korun teplickému fotbalistovi Tomáši Kučerovi, který se podobného provinění dopustil v rapovém videoklipu. Kučera se odvolal a ve středu bude o jeho případu jednat odvolací komise.

Vedle Šádka se bude etická komise zabývat také otevřeným dopisem šéfa klubu v Živanicích Petra Špačka. Ten v říjnu loňského roku v dopise kritizoval poměry ve třetí lize a podle komise "obviňuje FAČR z úplatkářství a dalších nekalých praktik, čímž mohl znevážit jméno FAČR před širokou veřejností". I jeho případ se bude projednávat 26. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články