Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladoboleslavský Magera: Je to úžasný pocit porazit mistra

Mladá Boleslav - Dlouho to byl pro kapitána mladoboleslavských fotbalistů Lukáše Mageru smolný zápas. Nejprve způsobil vlastnímu spoluhráčovi otřes mozku, následně zahodil velkou šanci, nakonec se však vykoupil a proměněnou penaltou nasměroval svůj tým k cenné výhře 2:0 nad již jistým ligovým mistrem Plzní.

Lukáš Magera
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to úžasný pocit porazit mistra. Šli jsme do utkání s tím, že chceme protáhnout naši sérii (14 zápasů bez porážky) a ukončit jejich sérii (16 výher za sebou). A to se nám povedlo," řekl Magera novinářům. "Body jsme asi chtěli víc než Plzeň, protože ještě máme o co hrát. Musím klukům v kabině poděkovat za výkon, protože v tom horku to bylo náročné," dodal.
 
Otevřít skóre mohl už v 58. minutě, ale ve vyložené šanci netrefil míč. "Ani nevím, co se tam stalo. Asi jsem zpanikařil jako minule v Jihlavě. Viděl jsem, že na mě vybíhá brankář, tak jsem to chtěl dát placírkou podél něho, ale balon jsem vůbec netrefil, jak se točil. Hlavní je, že máme tři body. Klidně ať takové šance nedávám, když budeme vyhrávat," řekl Magera.
 
O chvíli později své zaváhání napravil a z penalty otevřel skóre. "Asi mi není souzeno dát gól ze hry, tak alespoň, že proměňuji penalty," připomněl zkušený útočník, že ze 14 branek v ligové sezoně dal polovinu z penalt včetně všech čtyř jarních gólů. Ze hry se trefil naposledy v listopadu.
 
Připustil, že tentokrát šlo o velmi těžkou penaltu. Nejen že se k ní postavil krátce po zahozené šanci, ale navíc proti němu stál brankář Petr Bolek, který mu před měsícem chytil pokutový kop v poháru a který ho dobře zná ze společného působení v Baníku Ostrava.
 
"Vzpomněl jsem si, jak mi to chytil. Péťa mě dobře zná z Ostravy, tak jsem o tom hodně přemýšlel. Nakonec jsme si vybral správnou stranu. Jsem rád, že to teď máme jedna jedna," prohlásil Magera.

zdroj: ČT4

O penaltách celkově hodně přemýšlí. "Asi víc, než bych měl. Přítelkyně ze mě musí mít zamotanou hlavu, když se bavíme a já ji neposlouchám, protože zrovna přemýšlím nad penaltami. Ale kopal jsem jich letos tolik, že o tom musím přemýšlet," hájil se kanonýr Středočechů.

Na zranění spoluhráče by nejraději co nejrychleji zapomněl
 
V zápase prožil i hodně smolný okamžik. Těsně před poločasem trefil míčem do hlavy zblízka spoluhráče Jakuba Radu, který musel střídat a ještě během utkání odjel do nemocnice s podezřením na otřes mozku.
 
"Na to bych už nejraději zapomněl, ale bohužel to nejde. Chtěl jsem rychle
rozehrát, viděl jsem, jak mi tam někdo nabíhá. A nevšiml jsem si Jakuba, že tam ještě leží. Bohužel jsem ho nešťastně trefil. Tímto se mu moc omlouvám a doufám, že bude brzy v pořádku. Moc mě to mrzí," řekl.

Lukáš Magera: "Raději chceme mít jisté třetí místo, než snít o druhém."

Výhra udržela Mladé Boleslavi alespoň teoretickou šanci na druhou příčku, s tímto umístěním už ale Středočeši nepočítají a soustředí se na své cíle. "Jsme stále nahoře, ale dnes jsme fandili spíš Spartě než Liberci, abychom Slovanu odskočili a před vzájemným zápasem byli ve výhodě. Raději chceme mít jisté třetí místo, než snít o druhém," uvedl Magera.
 
"Bylo by super, kdybychom udrželi neporazitelnost až do konce sezony. Už teď je to asi nejlepší sezona v mé kariéře, ale určitě bych byl rád, kdyby nám vyšel alespoň jeden z našich dvou cílů. Tedy třetí místo či triumf v MOL Cupu. Pokud budou oba, bude to nádhera, " zasnil se mladoboleslavský kapitán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články