Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladoboleslavské fotbalisty povede Stanner

Mladá Boleslav - Novým trenérem fotbalistů Mladé Boleslavi se stal Karel Stanner. Vedení klubu jej povýšilo z funkce asistenta poté, co na konci prosince po vzájemné dohodě odešel Dušan Uhrin mladší. Šedesátiletý Stanner mužstvo už vedl na začátku zimní přípravy. Nyní se tak stane nejstarším ze současných šestnácti prvoligových koučů. S rošádou na postu hlavního trenéra souvisejí i další změny v realizačním týmu. V Mladé Boleslavi končí Uhrinův asistent Petr Čuhel a trenér brankářů Stanislav Vahala, Stannera nyní doplní Ladislav Maier, který už dříve práci asistenta a trenéra brankářů vykonával. Kondičním trenérem bude Martin Třasák.

"Nad tou nabídkou jsem neváhal. Rád bych mužstvo pomohl vytáhnout v tabulce výš, uděláme maximum, abychom se posunuli k příčkám zaručujícím start v evropských pohárech. Žádné ultimátum v podobě výsledku přede mnou ale není," řekl na tiskové konferenci Stanner.

Pro Stannera není štace u mladoboleslavského ligového celku novinkou. Už před dvěma lety tým vedl po odvolaném Zdeňku Ščasném v posledních devíti zápasech soutěžního ročníku 2007/08 s bilancí pěti výher, jedné remízy a tří porážek.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanner novým trenérem Mladé Boleslavi

Stanner už dělal také asistenta předchozím mladoboleslavským trenérům Pavlu Hapalovi a právě Uhrinovi, který po odchodu z klubu zamířil na Kypr a převzal AEL Limassol. Stanner nyní bude mít za úkol posunout Mladou Boleslav ze současného šestého místa v lize výš. Na vedoucí duo Teplice, Sparta ztrácejí Středočeši sedm bodů.

Na prahu zimní přípravy prošel obměnou i hráčský kádr

Mužstvo opustil útočník Jan Kysela, který odešel do pražské Slavie, výměnou za Libora Tafata. Oba budou v nových týmech půl roku hostovat. Mladá Boleslav se rozloučila také s brankářem Michalem Vorlem, obráncem Markem Djalovičem a útočníkem Fikrem Lemessou, kteří si hledají jiné angažmá.

Karel Stanner:

"Chceme udělat maximum, abychom se dostali k příčkám, kde se hraje o evropské poháry. Naše sedmibodová ztráta na čelo není při tříbodovém systému nijak velká. Podle mého nemáme ani horší týmy než Teplice s Jabloncem, které jsou před námi."

Mladá Boleslav zatím v kolonce příchodů eviduje jen navrátilce z hostování. Záložník Tomáš Hrdlička do města automobilů zamířil ze štace v Bohemians 1905, středopolaře Jaroslava Dittricha a obránce Petra Macha si klub stáhl z Bohemians Praha.

Karel Stanner
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články