Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladé Italky udělily lekci českému týmu, Arcangeliová opět pálila ostrými

Po nezdarech s Francií a Španělskem se českým fotbalistkám do 19 let nezadařilo ani v rozlučkovém utkání na domácím evropském šampionátu. S favorizovanou Itálií prohrály 0:4 a v základní skupině obsadily poslední místo bez zisku bodu i vstřeleného gólu. Dvěma brankami zazářila nejlepší střelkyně turnaje Nicole Arcangeliová.

Češky zakončily skupinu A s celkovým skóre 0:12. V úvodním utkáním na ME podlehly v Ostravě obhájkyním titulu Francouzkám 0:3 a následně v Opavě 0:5 Španělkám.

Ve Frýdku-Místku poslala Italky do vedení už ve 2. minutě oku lahodící trefou z přímého kopu Arcangeliová a ve 20. minutě na ni navázala Beccariová. Také po změně stran přidaly hráčky z Apeninského poloostrova dvě branky. Po necelé hodině se podruhé prosadila Arcangeliová a v nastavení stanovila konečný výsledek střídající Della Perutaová.

"Utkání hodnotím velmi pozitivně, i když jsme prohráli 0:4 a vypadá to, že jsme znovu podlehli jednoznačně. Ale nebojím se říct, že to byl nejspíš náš nejlepší zápas, hlavně směrem do útočné fáze. Musím všem holkám moc poděkovat, protože nechaly na hřišti všechno," citoval trenéra Jana Navrátila web FAČR.

Italkám však ani vysoká výhra k postupu do semifinále nestačila. Na jejich úkor šly dál Španělky a Francouzky, jejichž vzájemné měření sil skončilo 1:1. 

Česko - Itálie 0:4 (0:2)

Branky: 3. a 59. Arcangeliová, 20. Beccariová, 90.+4 Della Perutaová.

Sestava Česka: Beránková - Huvarová, Ohlídalová (62. Trčková), Jelínková, Pavlíčková - Pouvová (52. Tenkrátová), Jonášová (81. Kochanová) - Ducháčková, Černá, Hlouchová (46. Bendová) - Švíbková (46. Střížová). Trenér: Navrátil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články