Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladé Boleslavi se po debaklu 0:3 vzdálila Evropská liga

Larnaka (Kypr) – Fotbalisté Mladé Boleslavi si výrazně zkomplikovali boj o Evropskou ligu. V úvodním utkání 3. předkola prohráli 0:3 na půdě AEK Larnaky, když z tlaku ve druhé půli vytěžili góly Gregoor van Dijk, jenž se trefil z pokutového kopu nařízeného za faul Tomáše Janíčka, Gonzalo García a v nastavení Tim De Cler. V odvetě, hrané za týden v Mladé Boleslavi, tak bude vítěz Ondrášovka Cupu potřebovat vstřelit minimálně čtyři branky.

Trenér Miroslav Koubek udělal v sestavě Boleslavi oproti utkání o Superpohár s Plzní jednu změnu, když stáhl Táborského a na hrot útoku poslal Řezníčka, aby sváděl souboje při nakopávaných míčích. Další zásah do sestavy však přišel už po deseti minutách, kdy se zranil stoper Neuwirth a místo něj přišel Janíček. V horkém kyperském počasí předváděly oba celky dlouho především taktický výkon s cílem neudělat chybu, a tak zhruba z poloviny zaplněný stadion viděl v první půli jen málo šancí. Hosté hrozili hlavně po brejcích a standardních situacích, ale při vyložené šanci mířil Kúdela zblízka vedle a sudí navíc mával ofsajd.

Boleslav nezvládla druhý poločas

Po změně stran oba celky více otevřely hru. Za Boleslav se dvakrát dostal do šance Kúdela, především jeho rána po signálu při rohovém kopu byla hodně nebezpečná a skončila na tyči. To však bylo od českého týmu vše. Kyperský celek začal hru výrazně ovládat a dostával se do velkých šancí. De Cler však mířil těsně vedle a Mrdakovič v ideální pozici sám před Millerem trefil právě jen boleslavského gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
AEK Larnaka - FK Mladá Boleslav

Po hodině hry už udeřilo. Levý bek De Cler se znovu řítil do vápna, Janíček mu nechtěně podrazil nohu a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si vzal další z Nizozemců v sestavě Larnaky Van Dijk a tvrdou umístěnou ranou nedal Millerovi šanci. Boleslav zcela vypadla z rytmu a především se bránila. Čtvrt hodiny před koncem za to pykala podruhé. Aktivní De Cler našel centrem Garcíu a španělský záložník dal při svém druhém startu za Larnaku čtvrtý gól. O chvíli později mohl při brejku přidat další, ale tentokrát mířil mimo.

Hosté v závěru už neměli sílu, navíc posledních šest minut dohrávali o deseti, jelikož útočník Chramosta musel odstoupit kvůli křečím a trenér Koubek už nemohl střídat. Vytouženého gólu, který by zvýšil jejich šance pro odvetu, se tak nedočkali. Naopak v nastavení znovu inkasovali po ráně z dálky v podání nejlepšího hráče utkání De Clera.

Koubka mrzely zbytečné chyby

Trenéra Koubka mrzely chyby, kterých se jeho svěřenci dopustili při inkasovaných gólech. A naštvala ho hloupá třetí branka v posledních sekundách zápasu, která situaci českého celku výrazně zhoršila. "Ten gól v závěru byl úplně zbytečný. Měli jsme si to pohlídat," uvedl Koubek na tiskové konferenci. Chyb v obraně ale viděl mnohem více. "Před penaltou tam byly hned dvě a u druhého gólu jsme také nepochopitelně nepokryli hráče. Jsem zklamaný," litoval.

Utkání podle něj výrazně ovlivnilo zranění stopera Neuwirtha, který musel už po deseti minutách střídat. "To byl velký zásah do naší defenzivy," přiznal Koubek. Neuwirth, který přišel z Plzně na hostování jako náhrada za zraněného Petra Johanu, musel střídat kvůli poraněnému kolenu. Velký vliv mělo také horké kyperské počasí. "Na něj byli hráči připravovaní, ale přeci jen se to na nás podepsalo. V první půli to šlo, ale ve druhé už hráčům docházely síly a chytaly je křeče. Kvůli tomu také nedohrál Chramosta," dodal Koubek.

AEK Larnaka - Mladá Boleslav 3:0 (0:0)

Branky: 62. Van Dijk z pen., 74. García, 90.+4 De Cler. Rozhodčí: Delferiere - De Neve, Cremers (všichni Belg.). ŽK: Linssen, Demetriu - Chramosta. Diváci: 6 500.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články