Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bayern ztrácí na Lipsko už jen dva body. Halland řádil proti Kolínu a Kadeřábek vyhrál nad Pavlenkou

Po třinácti utkáních přišel zádrhel. Vedoucí Lipsko skvostnou sérii pokazilo v 19. kole bundesligy porážkou 0:2 na hřišti Frankfurtu. Naopak Bayern Mnichov deklasoval doma 5:0 Schalke a ztrácí na první místo už jen jeden bod. Po hattricku v úvodním zápase si ve druhém utkání v německé lize norský talent Erling Haaland zastřílel i proti Kolínu nad Rýnem. Zimní akvizice Dortmundu sice přišla na hřiště až v 65. minutě, ale ještě stačila dvěma trefami přispět k výhře 5:1. V utkání Werder Brémy – Hoffenheim vyndával Jiří Pavlenka třikrát míč ze své sítě po trefách hostů, za něž hrál Pavel Kadeřábek.  

Patrik Schick z Lipska proti Martinu Hintereggerovi z Frankfurtu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Jan Huebner

Lipsko mělo více ze hry, ale v prvním poločase ani jedna z 12 střel na bránu neskončila za zády gólmana Kevina Trappa. Krátce po změně stran se naopak prosadili domácí, první bundesligovou trefu si připsal nechytatelnou ranou obránce Almamy Traoré.

Ligový lídr se poprvé po 17 zápasech neprosadil střelecky a v samém závěru pojistil vítězství Frankfurtu Filip Kostič.

Obhájci titulu z Bayernu nedali Schalke šanci. Už v šesté minutě se Robert Lewandowski osamostatnil díky 21. gólu v sezoně na prvním místě tabulky střelců.

Je nám líto, video expirovalo.
Sérii Lipska bez porážky utnul Frankfurt

Těsně před pauzou přidal druhou trefu a zároveň svůj stý gól v Allianz Areně Thomas Müller. Bavorský velkoklub dominoval i po změně stran a vítězství ještě pojistili Leon Goretzka, Thiago Alcántara a Serge Gnabry.

Bayern nastřílel za 19 kol už 55 branek, což je nejvíce od ročníku 1985/86, kdy Brémy daly ještě o dva góly více.

Už jen dva body ztrácí na první příčku Mönchengladbach. Borussia potvrdila vítězstvím 3:1 nad Mohučí nejlepší domácí bilanci v lize. Dvěma góly se na tom podílel francouzský útočník Alassane Pléa.

Je nám líto, video expirovalo.
Haaland proti Kolínu zase zářil. Ze dvou duelů má pět gólů

Skóre zápasu v Dortmundu otevřel už po 52 sekundách hry obránce Raphaël Guerreiro. Po úvodním zásahu portugalského reprezentanta přidali další góly domácích dva nejlepší střelci Borussie.

Po necelé půlhodině se podesáté v sezoně prosadil Marco Reus, po přestávce zvýšil na 3:0 svou jedenáctou brankou Jadon Sancho.

Po hodině hry sice snížil Mark Uth, necelou čtvrthodinu po příchodu na hřiště ale začal opět úřadovat Haaland, který přišel do Dortmundu začátkem ledna ze Salcburku. Devatenáctiletý útočník přidal během deseti minut první dvě branky na domácím hřišti a nadchl více než 80 tisíc fanoušků v hledišti.

Brankář Augsburgu Tomáš Koubek nezabránil porážce 0:2 na hřišti nováčka Unionu Berlín. Jeho spoluhráči Jan Morávek a Marek Suchý zůstali pouze na lavičce náhradníků.

Koubek inkasoval ve druhém poločase, Neven Subotič i Marcus Ingvartsen ho překonali z bezprostřední blízkosti. Augsburg prohrál potřetí v řadě a v tabulce klesl na 12. místo o skóre za svého přemožitele.

Záložník Vladimír Darida se neobjevil v nominaci Herthy Berlín, jeho tým přesto zvítězil ve Wolfsburgu 2:1.

"Vlky" poslal do vedení po pěti minutách pobytu na hřišti střídající Admir Mehmedi, jehož střílený centr doskákal až do sítě. Vzápětí ale srovnal po rohovém kopu stoper Jordan Torunarigha a v 90. minutě rozhodl hlavou pátým gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Dodi Lukebakio.

Kadeřábkův Hoffenheim vyloupil Pavlenkovy Brémy

Hoffenheim zvítězil v Brémách jasně 3:0 a na vítězné brance měl podíl i Pavel Kadeřábek, jenž zvládl celé utkání, když pomohl doklepnout balon za záda Pavlenky. Druhý český zástupce v týmu Werderu Theodor Gebre Selassie do zápasu nezasáhl kvůli poraněnému stehnu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenka dostal tři góly a Brémy padly s Hoffenheimem

Kadeřábek, který skóroval v minulém bundesligovém utkání Hoffenheimu s Brémami, po rohu v 65. minutě poslal na brankové čáře skákající míč do sítě. Branka ale byla oficiálně zapsána jako vlastní gól Davyho Klaasena.

Střelecky aktivnější hosté poté těžili z brejkových situací. V 79. minutě po skrumáži před českým reprezentačním brankářem skóroval patičkou Chistoph Baumgartner, o čtyři minuty později se s pomocí teče domácího zadáka prosadil Sarkis Adamjan.

Německá liga - 19. kolo:

Dortmund - Kolín nad Rýnem 5:1 (77. a 87. Haaland, 1. Guerreiro, 29. Reus, 48. Sancho - 64. Uth), Frankfurt - Lipsko 2:0 (48. Touré, 90.+4 Kostič), Freiburg - Paderborn 0:2 (48. Antwi-Adjej, 84. Sabiri z pen.), Mönchengladbach - Mohuč 3:1 (24. a 76. Pléa, 87. Neuhaus - 11. Quaison), Union Berlín - Augsburg 2:0 (47. Subotič, 61. Ingvartsen), Wolfsburg - Hertha Berlín 1:2 (68. Mehmedi - 74. Torunarigha, 90. Lukebakio), Bayern - Schalke 5:0 (6. Lewandowski, 45.+2 Müller, 50. Goretzka, 58. Alcántara, 89. Gnabry), Brémy - Hoffenheim 0:3 (65. vlastní Klaasen, 79. Baumgartner, 83. Adamjan), Leverkusen - Düsseldorf 3:0 (40. Havertz, 79. Bender, 89. Alario z pen.)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články