Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav získala slávisty Mešanoviče s Jugasem i Wiesnera ze Sparty. Sýkora bude hostovat v Liberci

Poslední den přestupního období získala Mladá Boleslav tři zajímavé posily. Ze Sparty přichází pravý obránce Tomáš Wiesner na rok a půl dlouhé hostování. Pražané si ho ale mohou každý půlrok stáhnout zpět. Obranu pak vyztuží na půlročním hostování stoper Jakub Jugas ze Slavie, odkud dorazil i útočník Muris Mešanovič. Ten do města automobilů přestoupil a podepsal smlouvu do léta 2022. Na hostování ze Slavie odchází i Jan Sýkora, reprezentační záložník se na jarní část vrací do Liberce, odkud před rokem a půl do Edenu přišel.

Osmadvacetiletý bosenský útočník Mešanovič ještě v dorosteneckém věku přišel do Jablonce. Následně hrál v Jihlavě a v lednu 2016 přestoupil do Slavie, s níž měl smlouvu do konce této sezony.

V ročníku 2016/17 byl zvolen nejlepším cizincem, když 12 góly přispěl k zisku titulu. Pak si ale zranil koleno a na rok vypadl ze hry, což ho připravilo o místo v kádru. V české lize odehrál 107 zápasů a dal 31 gólů.

"My jsme si původně mysleli, že by bylo fajn, kdyby Muris zůstal součástí týmu do léta a pak by měl možnost najít si nové angažmá. Muris ale vyslovil přání svou situaci řešit už teď, nechtěl tu být do konce smlouvy, a proto jsme mu vyšli vstříc v jednáních, která probíhala. Z několika zájemců si Muris vybral Mladou Boleslav," řekl sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Šestadvacetiletý Jugas je odchovancem Zlína, odkud hostoval v Příbrami a Brně. Se Zlínem v roce 2017 vyhrál domácí pohár a poté přestoupil do Slavie.

S tou vyhrál další pohár, zahrál si Evropskou ligu a vybojoval si pozvánku do reprezentace. V této sezoně ale i kvůli zranění ještě nenastoupil a v konkurenci Ondřeje Kúdely, Michaela Ngadeua a Simona Deliho se většinou nedostával ani na lavičku.

V Mladé Boleslavi, kde nahrazuje Matěje Chaluše, kterého si Slavia stáhla a poslala do Příbrami, by měl vytvořit stoperskou dvojici s Tomášem Hájkem.

"Věřím, že se v létě vrátím ve formě, abych mohl bojovat o základní sestavu a být nadále právoplatným členem Slavie," řekl Jugas.

Slavii dočasně opustil i Jan Sýkora. Pětadvacetiletý hráč odchází na půlroční hostování do Liberce, aby se rozehrál po zranění.

"Byl jsem teď měsíc zraněný a usoudil jsem, že pro moji kariéru i pro moji hlavu bude lepší, když půjdu někam hrát a pak se do Slavie vrátím v létě v jiné situaci. Cítil jsem to tak uvnitř, proto jsem se k tomu rozhodl," řekl Sýkora. "Liberec je jediný tým v Česku, kam bych šel, takže jsem byl rád za to, že zde ta možnost byla," dodal.

"Pro Honzu je Liberec samozřejmě velmi zajímavá adresa z toho důvodu, že tam působil, zná to tam a trenér ho moc chtěl. Myslím si, že mu bude vyhovovat i herní způsob, takže pro něj je to určitě vhodná destinace a věříme, že se rozehraje a v létě tady bude zpátky v plné síle," dodal Nezmar.

Jednadvacetiletý Wiesner je odchovancem Sparty, která ho v minulosti už uvolnila na hostování do druholigové Vlašimi, v minulé sezoně odehrál jaro v Liberci, kde si připsal sedm ligových startů.

V tomto ročníku mu chtěla dát Sparta šanci, ale i kvůli zdravotním potížím Wiesner naskočil jen do pěti zápasů, z toho třikrát v základní sestavě.

Nakonec se vedení Letenských rozhodlo dát hráči prostor k růstu v jiném ligovém klubu a volba padla na Mladou Boleslav.

V ní by měl vydržet i pro příští sezonu."Hlavním důvodem je umožnit mladému zadákovi získat větší herní vytížení," uvedla Sparta.

Zdroj
ČTK, slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články