Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladá Boleslav zametla se Slováckem a dotáhla vedoucí Zlín

Mladá Boleslav – Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v sedmém kole první ligy Slovácko 3:0 a s šestnácti body se minimálně do pondělí dotáhli na vedoucí Zlín. Dva góly týmu z města automobilů vstřelil Chramosta, třetí přidal australský útočník Mebrahtu.

Domácí začali potvrzovat roli favorita už v 16. minutě, kdy tvrdou ránu Přikryla gólman Heča sice vyrazil, následnou hlavičku Chramosty však zpacifikovat nemohl. Boleslavský kanonýr mohl ještě v prvním poločase přidat druhou trefu, ale míč mu zpod nohou sebral gólman soupeře.

Po přestávce se na branku čekalo jen tři minuty a skóroval opět Chramosta. Z dorážky zaznamenal šestý zásah v sezoně, čímž odskočil jabloneckému Wágnerovi na rozdíl dvou branek.

Slovácko hrozilo především ze standardních situací, ale bez úspěchu. Definitivní podobu výsledku dal po hodině hry Mebrahtu, který strážce hostujícího svatyně prostřelil mezi nohama. Hosté si tak připsali třetí porážku za sebou, naopak Boleslav už čtyři duely nenašla přemožitele.

7. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Branky: 15. a 49. Chramosta, 61. Mebrahtu. Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Vitner. ŽK: Mareš (Boleslav). Diváci: 2877.

Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Hůlka, Da Silva (73. Valenta), Fleišman - Kúdela, Fabián - Mareš, Chramosta (70. Magera), Přikryl (81. Klobása) - Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.

Slovácko: Heča - Civič, Rada, Šumulikoski (83. Hofmann), Diviš - Zajíc (53. Tetteh), Kerbr (53. Havlík), Košút, Reinberk - Koné, Daníček. Trenér: Levý.

Ohlasy po utkání 7. kola první fotbalové ligy FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko:

Leoš Kalvoda (trenér Mladé Boleslavi): "V prvním poločase si myslím, že jsme předvedli dobrý, rychlý, atraktivní fotbal, ve kterém bylo hodně šancí. Druhý poločas byl za stavu 2:0 z naší strany opatrnější. A i když moc nechválím, tak dnes musím pochválit celý mančaft. Hlavně bych chtěl trošku zdůraznit Da Silvu, útočníky Chramostu s Gogolem Mebrahtu a také, že nám začalo už druhý zápas perfektně fungovat duo Kúdela s Marešem uprostřed hřiště. Nechtěl bych však vyzdvihovat jen tyto hráče, dnes to byla práce celého kolektivu."

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Chtěli jsme zde konečně zlomit sérii, kdy sem Slovácko přijelo, odevzdalo body a jelo domů. Bohužel se nám to opět nepodařilo. S notnou dávkou štěstí jsme přežili první poločas, na jehož konci jsme prohrávali jen 1:0, ale druhá branka, opět po sérii chyb v našem velkém vápně, utkání rozhodla. I když jsme měli v závěru střely, pološance, šance, tak se nám nepodařilo vsítit ani čestný gól. Z protiútoku nás Boleslav znovu potrestala, a tak si vezeme domů takto vysokou porážku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články