Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Mladá Boleslav zahájila přípravu i s "nováčky"

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili přípravu s 26 hráči. Mezi novými tvářemi jsou chorvatský útočník nebo záložník Matej Sivrič, jenž přestoupil z Liberce, a obránce Michal Smejkal, kterého středočeský klub získal z Teplic.

Kádr posílili také hráči z klubového dorostu a juniorky. Tým naopak nepočítá s Vladimirem Dimitrovským, Petrem Wojnarem, Václavem Kalinou, Keremem Bulutem a Jakubem Řezníčkem, kteří si hledají angažmá. Chybí rovněž Radek Šírl, který přestoupil do Plzně.

Konkurenci na stoperském postu zvýší Smejkal. Šestadvacetiletý odchovanec Plzně má na kontě 115 ligových startů za Viktorii, Blšany a Teplice. V útoku se pak bude snažit prosadit Sivrič, který po marném boji o sestavu v Liberci odešel hostovat na Žižkov. Tam odehrál 21 zápasů a s pěti góly byl nejlepším střelcem sestupujícího pražského týmu. "Určitě to nejsou jediní hráči, kteří nás posílí. Další jednání o příchodech nových hráčů probíhají," řekl sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Nově se k týmu připojují také Bosňané z klubového dorostu, brankář Hidajet Hankič a střelec Mirzad Mehanovič. A také mladí odchovanci Marek Sedláček, Pavel Tvaroha, Kristián Zbrožek a Petr Tvrdý. Svěřence trenéra Miroslava Koubka nyní po čtyřtýdenní přestávce čeká období dvoufázových tréninků. Od příštího týdne pak změří síly v přípravných zápasech s Hradcem Králové, Bohemians 1905, Táborskem nebo zavítají na turnaj do Čelákovic. V červenci pak Středočeši odjedou na soustředění do Kaprunu. V Rakousku se utkají s Astrou Ploešť, Krasnodarem nebo Maccabi Haifa. Generálkou na ligu bude 22. července duel s Chrudimí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články