Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav zahájí cestu pohárovou Evropou na Islandu, nebo v Irsku

Nyon (Švýcarsko) - Dvakrát za sebou skončili fotbalisté Mladé Boleslavi na první překážce. Tentokrát se pokusí zlomit prokletí kvalifikace Evropské ligy ve 2. předkole. Čtvrtý tým minulého ročníku české nejvyšší soutěže změří síly s vítězem duelu mezi islandským Stjarnanem a Shamrockem Rovers z Irska. První zápas odehrají 13. července na soupeřově hřišti, domácí odvetu o týden později.

Golgol Mebrahtu
zdroj: ČT4 autor: Petrášek Radek

Shamrock postoupil do předkola Evropské ligy ze čtvrtého místa. S českým fotbalem už má zkušenosti. V roce 1978 podlehl Baníku Ostrava 1:3 a 0:3, v roce 2003 pak v Poháru Intertoto dvakrát nestačil na Liberec. V roce 2011 se probojoval do základní skupiny Evropské ligy, ale od té doby nikdy přes 2. předkolo neprošel.

To Stjarnan, který hraje nejvyšší islandskou soutěž teprve devátým rokem a loni skončil druhý, je v Evropě zatím neokoukanou tváří. V roce 2014 překvapivě prošel prvními třemi kvalifikačními koly Evropské ligy a stopku mu vystavil až v závěrečném play-off Inter Milán. O rok později vypadl ve druhém předkole Ligy mistrů se Celticem Glasgow.

"Musíme soupeře zmapovat, protože je asi nikdo moc nezná. Rozhodně je to ale příjemný los z hlediska cestování, protože nepoletíme někam do Ázerbájdžánu a podobně. Bude tam také příjemnější počasí. Z tohoto pohledu je to dobrý los," věří záložník Petr Mareš.

Zatímco s irským fotbalem dosud nemají fotbalisté Mladé Boleslavi žádnou zkušenost, na Islandu byli v roce 2012 a Thór Akureyri porazili 3:0 a 1:0. Tehdy se třemi góly blýskl Lukáš Magera. Od té doby zvládli z pěti soubojů v předkolech jediný a na postup do základní skupiny čekají už desátým rokem.

"Klubovou scénu neznám, ale poslední dobou je vidět, že Island i Irové jdou na reprezentační úrovni nahoru, takže to rozhodně nebudou jednoduché zápasy. Trenéři si o nich určitě zjistí dostatek informací a na nás je teď dobře potrénovat, abychom na ně byli co nejlépe připraveni a postoupili," prohlásil kapitán Magera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články