Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladá Boleslav začala přípravu se Štohanzlem a Wojnarem

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili přípravu na novou sezonu první ligy a boj o účast v hlavní soutěži Evropské ligy i se dvěma novými tvářemi. K týmu se připojili Jan Štohanzl z Bohemians 1905 a ostravský Petr Wojnar, který v uplynulé sezoně hostoval v druholigovém Kladně. Celkem se úvodního tréninku pod vedením nového trenéra Miroslava Koubka zúčastnilo 17 fotbalistů.

Ze stávajícího kádru na začátku přípravy scházeli reprezentanti Jan Chramosta a Australan Kerem Bulut, Václav Procházka, který má povolený pozdější nástup po dovolené, a také cizinci Elini Dimutsos a Alexander Mendy, o jejichž setrvání ve středočeském klubu se intenzivně jedná. Tým ještě doplní hráči z rezervy, kteří mají delší volno po konci sezony.

Pozornost poutali zejména noví hráči. Dvaadvacetiletý záložník Wojnar prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a patří do širšího kádru současné jednadvacítky. Na kontě má 20 ligových startů za Baník Ostrava. Poslední rok strávil na hostování v Kladně, kde byl s 12 góly nejlepším střelcem. Sestup ale neodvrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava Mladé Boleslavi

Vize nového trenéra Miroslava Koubka:

"Boleslav potřebuje hru přeorganizovat a já se o to pokusím."

"Chci mužstvo doplnit na dvou na třech postech, aby to byli hráči stejně dobří nebo lepší než stávající."

Spolu s ním do Boleslavi přichází Štohanzl, jehož přestup z Bohemians 1905 se má dotáhnout do konce týdne, ale oba kluby jsou již domluveny a hráč dostal svolení k přípravě s Mladou Boleslaví. Pro ni by měl být příchod šestadvacetiletého tvořivého záložníka řešením problematických krajů zálohy, kde především napravo nebyla alternativa za Mendyho. Odchovanec Jihlavy odehrál v lize 116 zápasů a vstřelil 10 branek. Za minulý rok byl zvolen nejlepším hráčem Bohemians 1905.

Až do soboty si budou hráči zvykat na přípravu při dopoledních trénincích. Po nedělním volnu nastane od pondělí týdenní dvoufázová příprava s herním vyvrcholením na nedělním turnaji v Čelákovicích, kterého se vedle Mladé Boleslavi zúčastní také Slavia Praha, Jablonec a Hradec Králové. Sedmého července pak tým vyrazí na herní soustředění do rakouského Kaprunu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články