Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav v pohodě přehrála mátožnou Slavii 3:1

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 17. ligového kola nad Slavií 3:1 a vršovického soupeře porazili poprvé po devíti duelech. O svém triumfu na závěr vydařeného podzimu rozhodli Středočeši v úvodu druhé půle, kdy na Koubského vyrovnávací gól odpověděl po minutě exslávista Toleski a za chvíli přidal třetí gól Kulič. Boleslav poskočila na třetí místo tabulky, naopak Pražané se propadli na čtrnácté místo a v pondělí se před ně může dostat Brno.

Slávisté si mohli těžko představit horší vstup do zápasu. V sedmé minutě neuhlídali po Kuličově rohovém kopu zadní tyč a nepokrytý Procházka hlavou otevřel skóre. Slavia byla i v dalších minutách v ofenzivě bezradná. Její kombinace končily před šestnáctkou a ani ligový debutant Pázler příliš oživení do trápícího se útoku nepřinesl. Největší šanci úvodního dějství si Pražané vytvořili v poslední minutě. Jaroslav Černý ze strany přiťukl Kiselovi, ale nejlepší slávistický střelec dlouho váhal a trefil jen Millera.

Pět minut po pauze však už hosté srovnali, když se po Kiselově rohu prosadil hlavou Koubský a vstřelil gól ve třetím soutěžním zápase po sobě. Odpověď domácích ale byla blesková. Hned o minutu později napřáhl z hranice vápna Toleski a svoji premiéru v mladoboleslavské základní sestavě si osladil trefou proti bývalému klubu. V 56. minutě přidala nabuzená Boleslav pojišťující trefu - Mendyho střelu doklepl na zadní tyči za Zlámala Kulič. Slávisté už na zvrat neměli.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha

Fotbalisté Liberce se s ligovým podzimem rozloučili přesvědčivou výhrou 3:0 s posledním celkem soutěže Ústím nad Labem. Hráči Slovanu, jejichž triumf zařídili střelci Breznaník, Nezmar a Bosančič, potvrdili úspěšnou šňůru, když pod novým trenérem Petrem Radou získali v posledních čtyřech duelech deset bodů. Přezimují tak na sedmém místě soutěže. Nováček z Ústí naopak podzim končí ve velké krizi se čtyřmi prohrami za sebou.

Domácí povzbuzení sedmi získanými body v posledních třech zápasech začali rychle bušit do ústecké obrany, která je vůbec nejhorší v celé soutěži. Po dvacáté minutě se tlak Liberce začal stupňovat. Bosančiče skvělým reflexem vychytal brankář Buček, který byl bezmocný až devět minut před poločasem. Po střele Gebre Selassieho nechali hostující obránci příliš prostoru Breznaníkovi a slovenský středopolař poslal míč prudkou střelou levačkou do brány.

Breznaník se v 62. minutě ukázal i jako zdatný nahrávač: po jeho rohu se do míče opřel hlavičkou Nezmar a uklidnil Liberec druhou brankou. Po minulém utkání v Plzni, kde Nezmar nečekaně zaskočil jako střední obránce, tak znovu oprášil svoji práci zkušeného střelce. Šest minut po Nezmarově trefě ukázal velkou parádu srbský záložník Bosančič. Po rychlém kontru a Keričově nahrávce obešel gólmana Bičíka, chladnokrevně se vyhnul i dobíhajícímu Janů a s míčem na kopačce nevzrušeně pomalu dokráčel až za brankovou čáru. Domácí fanoušci vyprovodili své hráče do kabin skandovaným aplausem.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články