Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Mladá Boleslav v generálce na Evropskou ligu otočila zápas se Sturmem

Frohnleiten - Fotbalisté Mladé Boleslavi v generálce na 2. předkolo Evropské ligy porazili Sturm Štýrský Hradec 2:1. Na závěr rakouského soustředění sice prohrávali, ale ve druhém poločase skóre otočili góly Jana Chramosty a Tomáše Fabiána.

Svěřenci trenéra Dušana Uhrina mladšího v Rakousku nejprve porazili Apollon Limassol 2:1 a následně prohráli s Rostovem 1:3. I proti Sturmu prohrávali po gólu Alara, kterého boleslavská obrana nechala ve vápně zcela samotného.

V 62. minutě se však ve vápně dostal míč k Chramostovi, který ho nadvakrát poslal do sítě. Vstřelil už šestý gól v pěti zápasech. V 73. minutě zahrál Matějovský přímý kop a Fabián hlavou zařídil vítězství.

Mladá Boleslav se také dozvěděla jméno soupeře pro druhé předkolo Evropské ligy. Středočeši se utkají s irským klubem Shamrock Rovers, který vyřadil islandský Stjarnan po dvou výhrách 1:0. Úspěch v domácí odvetě zařídil ve 20. minutě Graham Burke.

Zatímco Mladá Boleslav se do Irska v evropských pohárech podívá poprvé, Shamrock už zkušenosti s českými týmy má. V sezoně 1978/79 dvakrát podlehl v Poháru vítězů pohárů Baníku Ostrava a v roce 2003 nestačil v Poháru Intertoto na Slovan Liberec.

První zápas mezi Shamrockem a Mladou Boleslaví se odehraje ve čtvrtek 13. července v Irsku, odveta je v plánu o týden později. Středočeši budou bojovat o první účast v základní skupině evropské soutěže po deseti letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články