Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav se stala po demolici Pardubic vítězem Tipsport ligy

Mladá Boleslav – Zimní příprava fotbalových mužstev je v plném proudu. Tradiční Tipsport liga dospěla do závěrečné fáze a úlohu největšího favorita potvrdila Mladá Boleslav. Ve finále jubilejního 20. ročníku tradičního turnaje jednoznačně porazila druholigové Pardubice 4:0 brankami Mareše, Železníka, Chramosty a Nečase. Třetí místo vybojovali Bohemians 1905, kteří zdolali slovenský Poprad 2:0.

Fotbalisté Mladé Boleslavi s pohárem pro vítěze Tipsport ligy
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je hezké, že jsme vyhráli, ale v podstatě víme všichni, že to nic neznamená a slouží to jako příprava na ligovou scénu. Až tam přijdou důležité zápasy o body a naše ambice, což jsou poháry," řekl po zápase kouč vítězů Martin Svědík. Středočeský celek ztratil během turnaje body jen remízou 1:1 s Jabloncem v posledním utkání základní skupiny.

Ve finále proti Pardubicím otevřel skóre už v desáté minutě, kdy se zpoza vápna trefil povedenou střelou Mareš. Ve 23. minutě zakončil rychlou akci Železník a po přestávce přidal pátý tým nejvyšší soutěže ještě dva góly. Do odkryté branky skóroval Chramosta a konečné skóre stanovil Nečas. 

Je nám líto, video expirovalo.
Tipsport ligu opanovali fotbalisté Mladé Boleslavi

"Jsem strašně rád, že jsem zdravý a konečně můžu hrát. Tím, že jsem dal gól, se mi zase zvedne sebevědomí na hřišti a snad to bude dobré," řekl střelec druhého gólu Železník, který do města automobilů přišel během zimní přestávky ze Slavie.

Trenér Svědík navzdory jasné výhře příliš spokojený nebyl. "Mně se ten náš výkon moc nelíbil, abych řekl pravdu. Směrem dopředu tam máme hezké věci, ale k rozehrávce a dalším věcem mám výhrady. Na druhou stranu máme čas to napravit," konstatoval bývalý lodivod reprezentace do 20 let.

"Klokani" rozhodli v úvodní dvanáctiminutovce  

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka vstoupili do utkání proti Popradu velmi aktivně a od začátku byli lepším mužstvem. V páté minutě srazil nešťastně míč za záda vlastního brankáře obránce Erik Šula a ve 12. minutě se po centru z rohu prosadil Milan Havel. Jeho spoluhráč Michal Hubínek sice před pauzou neproměnil penaltu, ale Pražané už vypracovaný náskok nepustili.

Zimní fotbalová Tipsport liga (Mladá Boleslav):

Finále: FK Mladá Boleslav - Pardubice 4:0 (2:0)

Branky: 10. Mareš, 23. Železník, 56. Chramosta, 85. Nečas.  

Mladá Boleslav: Vejmola - Křapka (61. Pauschek), Da Silva, Hůlka, Keresteš (61. Fleišman) - Jánoš (46. Levin), Mareš - Přikryl (61. Vukadinovič), Magera (46. Chramosta), Fabián (61. Nečas) - Železník (61. Valenta). Trenér: Svědík.

O 3. místo: Bohemians Praha 1905 - Poprad 2:0 (2:0)

Branky: 5. vlastní Šula, 12. Havel.

Bohemians 1905: Fryšták - Nitrianský (78. Dostál), Šmíd, Buchta, Krch (63. Blecha), Havel (46. Jindřišek) - Hubínek (63. Jirásek), Berger - Mašek (63. Vaníček), Bartek (63. Čížek), Hašek (82. Švec). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články