Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladá Boleslav protestuje proti výkonu rozhodčího Adama

Mladá Boleslav - Vedení fotbalové Mladé Boleslavi podává protest proti výkonu rozhodčího Jiřího Adama. Ten se podle Středočechů dopustil v nedělním utkání 28. ligového kola proti Plzni dvou hrubých chyb a ovlivnil tím průběh zápasu. Mladoboleslavským se nelíbí, že sudí v 15. minutě nejprve nařídil penaltu po zákroku hostujícího beka Františka Ševinského na Adriana Rolka, ale vzápětí svůj verdikt zřejmě kvůli ruce domácího stopera odvolal. Středočeši dále poukazují na to, že měla být v 69. minutě za faul na Alexe Mendyho udělena druhá žlutá karta plzeňskému Davidu Limberskému, který pak v šesté minutě nastavení srovnal na konečných 1:1.

"Šlo o ostrý skluz bez snahy zasáhnout míč a tento faul navíc vehementně u postranní čáry signalizoval i asistent rozhodčího. V samém závěru utkání pak vyrovnal Limberský, který už měl být přitom 25 minut předtím vyloučen. Tyto hrubé chyby rozhodčího se významně promítly do vývoje i výsledku utkání," stojí v prohlášení.

Uhrin: Rozhodčí měl nastavit více minut

Mladoboleslavští argumentují tím, že situaci z 15. minuty zřetelně zaznamenal klubový kameraman. Na klubovém webu www.fkmb.cz je podle nich evidentně vidět jasné stažení Rolka před nařízenou a následně odvolanou penaltou. Záběry prý rovněž prokazují, že při vedoucím gólu Ondřeje Kúdely z 93. minuty se dostal hostující brankář Martin Ticháček s míčem celým objemem za čáru.   

Závěr nedělního utkání provázely velké emoce. Po vyrovnávací trefě zasypali domácí fanoušci lavičku hostů sprškou nadávek a hodili na ni i kelímek s pivem. Nervózní závěr měl dohru i na pozápasové tiskové konferenci, kde mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin kritizoval sudího, který podle něj neměl odvolávat penaltu a nastavil víc minut, než původně signalizoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články