Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Mladá Boleslav přidržela Jihlavu na dně tabulky

Čtvrtou porážku za sebou si připsali v Mladé Boleslavi fotbalisté Jihlavy. Za stavu 0:2 jim sice v závěru dal ještě naději gólem na 1:2 střídající Daníček, ale to bylo všechno. Hosté tak zůstávají se sedmi body na posledním místě tabulky se ztrátou jednoho bodu na trojici Brno, Karviná a Ostrava. Středočeši navázali na vítězství 5:1 ve Zlíně a jsou v tabulce desátí.

Golgol Mebrahtu slaví vstřelenou branku
zdroj: ČT4 autor: Mašek Josef

Boleslav doma vyhrála poslední čtyři ligová utkání s Jihlavou a pokaždé dala soupeři alespoň tři góly, tentokrát se však rozjížděla pomaleji. Do první velké šanci se až ve 22. minutě dostal Mebrahtu, ale hostující brankář Hanuš jeho pokus vyrazil. Australskému útočníkovi pak nebyl gól uznán kvůli ofsajdu.

Domácí proti hodně pasivnímu soupeři zvyšovali tlak a ve 33. minutě otevřeli skóre. Mebrahtu si výborně zpracoval míč od Fabiána a svůj únik zakončil přízemní střelou podél Hanuše.

Další slibné šance měli domácí hráči i na začátku druhého poločasu. Fabián však z rohu hlavičkoval nad branku a Matějovského střelu zlikvidoval Hanuš. Poté ale Boleslavští přenechali iniciativu hostům. Blízko vyrovnání byl Dvořák, který těsně minul branku. Záviškovu střelu si zase pohlídal gólman Agajev.

Domácí v závěru přidali a opět Vysočinu sevřeli. Špatné vyběhnutí Hanuše nepotrestal hlavičkující náhradník Mingazov, pojistku nepřidal ani Mebrahtu, jenž sám před brankou napálil pouze Hanuše. Ten vzápětí vyrazil i Matějovského tvrdou ránu. Jihlavský gólman v 81. minutě přece jenom inkasoval druhý gól. V pokutovém území se s míčem otočil stoper Stronati a pohotovou střelou dodal domácím klid.

Ten však trval jen dvě minuty. Mladoboleslavští nechali v šestnáctce úplně volného Daníčka, který měl dost času i prostoru přesně zamířit. Jihlavští už ale víc nestihli a venku prohráli i šestý ligový zápas v sezoně.

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 2:1 (1:0)

Branky: 33. Mebrahtu, 81. Stronati - 83. Daníček. Rozhodčí: Lerch - Kotík, Moláček. ŽK: Matějovský, Fleišman, Stronati - Urblík, Nový. Diváci: 1308.

Mladá Boleslav: Agajev - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Rada - Přikryl (70. Mingazov), Matějovský (79. Mareš), Fabián - Mebrahtu (88. Magera). Trenér: Uhrin ml.

Jihlava: Hanuš - Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Nový - Vaculík (46. Daníček) - Fulnek, Dvořák, Urblík (66. Záviška), Popovič (74. Rabušic) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

Dušan Uhrin ml. (generální sportovní manažer a trenér M. Boleslavi): "My jsme do dnešního utkání šli s tím, že chceme vyhrát a odskočit od Jihlavy. Začali jsme velice aktivně, hráli jsme podle mě velice dobře během první půle. Nevstřelili jsme ale více než jeden gól a dali jsme tak šanci soupeři, že by mohl ve druhé půli srovnat. Jihlava začala být aktivnější než v první půli. My jsme trošku vypadli ze středu pole, nicméně si myslím, že jsme si vytvořili stejně šancí v prvním i ve druhém poločase. Pomohlo nám, že tam přišel Mingazov, který hru oživil, a až na tu jednu věc jsme to zvládli. Takže jsem rád, že jsme zápas s Jihlavou zvládli a završili jsme tento týden třemi výhrami. Je to pozitivní, ale teď budeme hrát na Baníku a zároveň jsme stále vzadu, takže nemáme co oslavovat."

Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "V prvním poločase jsme podali ustrašený, bojácný výkon. Nám chyběl lepší pohyb, hráči čekali, co udělá spoluhráč, dostali jsme se vlastně jen dvakrát do nějakých náznaků šancí. Jinak si ale myslím, že soupeř tahal za delší konec. Měli rychlé brejky a po pěkné akci dali gól Mebrahtem. Ve druhém poločase se to otočilo, myslím, že jsme byli aktivnější my. Chyběl nám klid před finální fází a myslím, že i větší důraz, protože standardních situací si vytváříme dost, ale nedaří se nám dostat do koncovky. Paradoxem bylo, že jsme byli aktivnější, ale soupeř vytěžil z minima maximum a potrestal nás z brejku, nebo jestli to byl neobsazený hráč Stronati. Pak se nám to podařilo trošku zdramatizovat Daníčkem. Snížili jsme na 2:1, ale závěr utkání si soupeř pohlídal a my jsme se už do ničeho jiného nedostali. Je to škoda, mrzí mě první poločas, který jsme promrhali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články