Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Mladá Boleslav porazila Jihlavu, Slovácko a Ostrava nestačily na zahraniční soupeře

I páté přípravné utkání zvládli fotbalisté Mladé Boleslavi. Na domácím hřišti si poradili 2:1 s druholigovou Jihlavou. Naopak Slovácko podlehlo 1:3 Olimpiji Lublaň. Porážku si připsala i Ostrava. V utkání, které se oproti normálnímu formátu hrálo na 4x30 minut, nad Ostravou zvítězil polský tým Widzew Lodž. Slavia po středeční výhře nad Slaskem Wroclaw porazila v Bad Leonfeldenu 3:0 Rapid Vídeň, přestože hrála od 62. minuty bez vyloučeného Malicka Dioufa.

Utkání Mladá Boleslav – Jihlava
zdroj: fkmb.cz

Mladá Boleslav brzy prohrávala po gólu Chytrého. V 34. minutě ale srovnal výstavní trefou Ladra a čtvrthodinu před koncem dokonal obrat účastníka kvalifikace Konferenční ligy střelou na zadní tyči Kušej.

"Hrálo se v úporném vedru, ale kluci to dobře odpracovali. Soupeř hrozil z brejků a nám moc nefungovala hra v poslední třetině hřiště, takže to nebylo snadné. Nakonec jsme ale zaslouženě otočili výsledek, což nám zase trochu zvedne sebevědomí," řekl asistent trenéra Mladé Boleslavi Jan Jelínek.

Všechny branky Slavie daly nové tváře v přípravě prvního týmu. Skóre otevřel v 18. minutě navrátilec z hostování Fila, ke kterému propadl na zadní tyč Masopustův centr.

V 56. minutě zvýšil po individuální akci Vorlický a v závěru přidal pojistku Chaloupek, jenž stejně jako Fila hrál ještě v minulé sezoně za Teplice.

"Za mě dobrý výsledek s týmem, který má zvuk. I když to byl vyrovnaný zápas, dostávali jsme se dobře do šancí a soupeře do tolika příležitostí nepustili. Je to vlastně moje první nula ve Slavii, moc mě to těší. Nějakou práci jsem měl, a to především ve druhé půli, když jsme hráli v deseti," zhodnotil utkání brankář Antonín Kinský.

Slavii čeká v Rakousku ještě úterní duel s Podbrezovou, u níž nečekaně skončil na vlastní žádost český trenér Roman Skuhravý, a 13. července zápas se Žilinou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Hradec Králové – Sparta Praha B

Bez porážky zůstávají v přípravě i Hradec Králové a pražská Dukla. Východočeši zvítězili 2:0 nad rezervou Sparty, trefili se Juliš a Klíma.

Díky brzkým brankám Zeronika a Šebrleho uspěl stejným výsledkem i nováček nejvyšší soutěže Dukla, která zdolala jiného druholigového soupeře Chrudim.

Slovácko nezvítězilo ani ve třetím utkání pod vedením nového kouče Romana Westa. V Lublani proti domácí Olimpiji drželi hosté po poločase bezgólový výsledek, třetí tým uplynulé sezony slovinské ligy ale rozhodl třemi brankami v závěrečné půlhodině. Za celek z Uherského Hradiště se prosadil v závěru pouze Kozák, čerstvá posila ze Sparty.

Ani Ostravané nezlomili výsledkové trápení během letní pauzy. V polské Opalenici prohrávali s Widzewem po proměněné penaltě bývalého libereckého útočníka Rondiče.

Další gól přidal Shehu, Baník jen snížil zásluhou Tanka. Slezané prohráli počtvrté v řadě a nezvítězili v přípravě ani na šestý pokus.

"Je to další porážka, ale už to mělo větší dynamiku. Ještě nám někdy vázne kombinace a součinnost, často nám chybí krok. Máme dva týdny do začátku ligy, abychom to vyladili," uvedl asistent trenéra Ostravy Michal Šmarda.

Olomouc si poradila s druhým slovenským soupeřem po sobě. Po středeční výhře nad Trenčínem zařídili triumf 2:0 nad Žilinou Spáčil s Navrátilem.

"Celkový dojem je dobrý, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme určitě víc brankových příležitostí než soupeř. Z tohoto pohledu jsme spokojení," zhodnotil trenér Tomáš Janotka.

Jablonec si po dvou prohrách na závěr soustředění v Itálii zastřílel proti Wackeru Innsbruck ze třetí rakouské ligy.

Při vítězství 7:0 se dvakrát trefili Jan Fortelný s Dominikem Hollým. Severočeši zdolali Wacker bez jednoho dne znovu přesně po roce, loni vyhráli 2:0.

Pardubice podlehly 1:2 Fürthu z druhé německé ligy a nevyhrály pod trenérem Saňákem ani ve čtvrtém přípravném duelu. Za Východočechy se prosadil pouze v první půli osmnáctiletý obránce Jindra.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články