Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mladá Boleslav chce hlavně zrychlit hru, stabilizovat kádr a zlepšit se doma

Za ambiciózní tým, který však své předpoklady nenaplňuje, je delší dobu považována Mladá Boleslav. Možná i proto si na startu nové sezony dává jen opatrné cíle - stabilizovat kádr, zapracovat mladé hráče, zrychlit hru a vylepšit deváté místo v minulém ročníku. Trenér Jozef Weber sní o umístění v první šestce.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu v Plzni
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"První cíl byl zklidnění a zefektivnění kádru. Dneska máme Máru Matějovského, kterému je nad třicet, zbytek kádru je velice mladý a perspektivní. To byl první krok. Věřím, že v následující sezoně uspějeme tak, abychom v lize hráli důstojnou roli, a to nám dá velký optimismus do dalších sezon," řekl Weber.  

Mladou Boleslav v létě opustili útočník Lukáš Magera, který přestoupil do Brna, a středopolař Jakub Rada. Ten šel na hostování do Trnavy. Z Jablonce přišel křídelní hráč Jaroslav Diviš.  "Chtěli jsme zrychlit hru a nechat si typologicky hráče, kteří by splňovali naše parametry. Navíc byl kádr složen dost nerovnoměrně - hodně středových hráčů a stoperů, naopak málo hráčů na strany. I v tom jsme se snažili kádr vybalancovat," vysvětloval Weber.  

Žádné konkrétní místo v konečné tabulce vedení klubu nestanovilo. "Chceme stabilizovat kádr. Tím se nechci alibisticky vzdávat, že chceme být úspěšní a dát mladším hráčům prostor, aby se v lize rozkoukali. Kádr má do dalších let velmi dobrou perspektivu, pokud budeme trpěliví a udržíme ho po kupě," uvedl Weber. "Každopádně však chceme vylepšit deváté místo. Kdyby se nám povedla první šestka, bylo by to výborné. To je takové naše tajné přání," dodal kouč.  

Napravit uplynulý ročník touží i kapitán Marek Matějovský. "V přípravě jsme udělali maximum. Bavili jsme se, co jsme dělali špatně a čeho bychom se chtěli vyvarovat," uvedl šestatřicetiletý záložník.  

Spolu s Weberem věří, že Mladoboleslavští zlepší výsledky na svém stadionu, kde v minulé sezoně získali z 15 zápasů jen 13 bodů a byli tak doma nejhorší ze všech týmů v lize. "Chceme aby doma fanoušci chodili na naše zápasy raději," podotkl Matějovský. "Já kluky omlouval, hráli jsme o záchranu. Teď už nás nic omlouvat nebude a musíme doma výkony zlepšit," dodal Weber.  

Středočeši mají za sebou povedenou letní přípravu, během níž prohráli jediný z osmi zápasů. "Tvoří se tu nové mužstvo a každé vítězství nás povzbudí. V euforii nejsme, ale určitě jsme sebevědomější," konstatoval kouč.  

Boleslav vstoupí do ligy v sobotu ve Zlíně. "Myslím, že kdo chytne začátek, takové tři čtyři zápasy, a udělá co nejvíc bodů, tak ho to povzbudí. Skvělým příkladem je Olomouc z minulé sezony. Tak bychom to nějak letos chtěli chytit my," prohlásil Matějovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články