Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mizérie Ostravy trvá, podlehla i Klokanům

Praha - Fotbalisté Ostravy jsou i po pěti prvoligových kolech stále bez bodu. Černou sérii Baník nezlomil ani proti Bohemians 1905, kteří díky gólu Lukáše Hartiga z 18. minuty na Bazalech vyhráli poprvé v samostatné české lize. I když Ostrava předvedla nejlepší výkon v sezoně, Lukeš v závěru nastřelil jen břevno a tým kouče Pavla Malury znovu odešel s prázdnou. Díky vítězství 1:0 nad ligovým nováčkem Duklou si fotbalisté Slovácka připsali první výhru v sezoně po předchozích třech porážkách a jedné remíze. Nejtěsnější výhru dnes domácím zajistil v 67. minutě Kerbr. Fotbalisté Teplic vyhráli na hřišti Liberce 2:0, poprvé od úvodního utkání s Baníkem Ostrava skórovali a naplno bodovali.

Utkání Baník Ostrava - Bohemians 1905
zdroj: ČTK

Nejhorší prvoligové obraně poprvé šéfovala nová posila Vomáčka a čtvrthodinu to vypadalo, že se Baníku blýská na lepší časy. V nesnesitelném vedru šlo tempo hry rychle dolů. Klokani v podstatě jen bránili, přesto vytěžili v první půli z minima maximum. Když v 18. minutě autové vhazování propadlo až na zadní tyč a Hartig míč propasíroval za Pietrzkiewicze, domácí znovu svěsili hlavy.

Jejich útlum netrval dlouho, ještě před pauzou se Baník zase začal zvedat a po obrátce byl územní tlak Ostravy ještě silnější. Domácí se však do hostující šestnáctky dobývali marně, nedostatek invence v ostravské ofenzivě bil do očí. Slezanům v závěru nepřálo ani štěstí: Osm minut před koncem Lukeš svoji bombu opřel jen do břevna, a tak ani závěrečný nápor nepřinesl kýžené vyrovnání.

FC Baník Ostrava - Bohemians 1905 0:1 (0:1) Branka: 18. Hartig. Rozhodčí: Zelinka - Gallo, Paták. ŽK: Greguš, Kraut (oba Ostrava). Diváci: 4 309.

Slovácko od úvodních minut tvořilo hru, hosté se snažili ohrožovat soupeře spíše jen z brejků po stranách. Zatímco Dukla se v úvodu prezentovala pouze dalekonosnou nepřesnou střelou Podrazkého, domácí měli hned třikrát možnost jít do vedení. Tlak domácích s přibývajícím časem otupoval, přesto se starali o rozruch a bavili diváky hrou i střelami.

Ve druhém poločase se obraz hry neměnil. Domácí pokračovali v pokusech o zteč, Dukla pozorně bránila a čekala na brejk. Po hodině hry šel na hřiště místo Ondřejky Kerbr a pro trenéra Soukupa se po šesti minutách pobytu na hřišti stal tím pravým žolíkem. Po brejku Valenta nacentroval na Doška, který sklepl míč na nabíhajícího mladého útočníka a Kerbr střelou pod padajícím gólmanem otevřel skóre.



Domácí se zatáhli hluboko do vlastního pole a nechali prostor k útočení Dukle, což se jim mohlo vymstít. V poslední minutě Berger z přímého kopu napálil břevno branky Slovácka, to bylo ale ze strany Dukly vše. Slovácko tak mohlo začít oslavovat vítězství, na které na domácí půdě čekalo od 9. dubna, kdy porazilo Příbram.

1. FC Slovácko - FK Dukla Praha 1:0 (0:0) Branka: 67. Kerbr. Rozhodčí: Jech - Jiřík, Pilný. ŽK: Trousil - Hanousek, Rada, Švejdík. Diváci: 4576

Povedený návrat pod Ještěd zažil teplický kouč Petr Rada, který ještě v minulé sezoně vedl Liberec. Domácí na stadionu u Nisy v předchozích pěti utkáních soupeře porazili a loni ho dokonce deklasovali 6:2. Dnes se však v hustém dešti nedokázali střelecky prosadit, přestože měli především v prvním poločase několik vyložených šancí, z nichž však ani jedna neskončila gólem.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Slovan Liberec - FK Teplice

Naopak nástup, ale až ve druhém poločasu, měli lepší hosté a již po dvou minutách je dostal do vedení útočník Mahmutovič. Jeho hlavička ze standardní situace přerušila po 355 minutách střeleckou nemohoucnost Teplic. Už o osm minut později se navíc přidal druhou brankou záložník Ljevakovič, jehož dalekonosná tečovaná střela na mokrém povrchu zaplachtila a propadla za domácího gólmana Davida Bičíka. Oba bosenští fotbalisté se v této sezoně trefili poprvé.

Zaskočený Liberec se pokusil zvrátit nepříznivý stav, ale jednu z mála vyložených šancí v podobě úniku střídajícího útočníka Šurala zlikvidoval v 68. minutě znovu bezchybný Grigar. Tepličtí navíc mohli chvíli poté přidat třetí zásah, ale pokus dalšího bosenského středopolaře Čajiče zlikvidoval výborným zákrokem Bičík.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 0:2 (0:0) Branky: 47. Mahmutovič, 55. Ljevakovič. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Nezmar, Blažek - Čajič, Vachoušek, Smejkal. Diváci: 4750.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články