Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Mizérie baníkovců pokračuje. Nedokázali bodovat v Ďolíčku

Praha - "Klokani" si proti Baníku připsali svou teprve druhou výhru v této ligové sezoně, potřetí za sebou bodovali a posunuli se na třinácté místo tabulky. Naopak Baník podvanácté ze čtrnácti kol prohrál a z poslední příčky ztrácí na patnáctou Jihlavu už osm bodů. Skóre otevřel v 21. minutě Uruguayec Rafael Acosta, po pauze přidal dvě branky střídající Patrik Schick a v závěru už jen snížil Martin Dostál.

Utkání Bohemians 1905 - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Bohemians začali aktivněji a hned z první větší šance udeřili. Hubínek ve 21. minutě kolmou přihrávkou ze středu pole dostal do šance Acostu, který sám před brankářem Pavlenkou nezaváhal a připsal si třetí gól v české lize. Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale Červenkovi chyběl krok k tomu, aby sám před Zlámalem zasáhl míč. Na druhé straně pálil v dobré pozici domácí Čížek jen do Pavlenky.
 
Hosté v druhé polovině úvodního dějství přidali a v 41. minutě měli dosud největší šanci. Míč propadl až na zadní tyč k Mondekovi, jehož střelu vyrazil brankář Zlámal nad sebe a míč následně z brankové čáry odvrátil Škerle.  

Ostravský kouč Korytář poslal po přestávce na hřiště Kukece a čerstvý záložník hned nebezpečně napálil míč do prostoru malého vápna, odkud se jej patičkou snažil umístit za Zlámala Červenka, ale těsně minul. Na opačné straně střílel vedle Jirásek.

Kapitán Josef Jindřišek převzal dres za 250 odehraných utkání za Bohemians
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Slezané se tlačili za vyrovnáním, ale Červenka tečoval míč po rohu vedle a v 63. minutě zkazila Narhovi radost tyč. Místo toho opět skórovali Bohemians. Střídající Schick byl na trávníku necelé čtyři minuty, než přebral míč, po úniku na pravé straně si jej navedl ke střele a z hranice velkého vápna trefil horní roh branky.
 
Bohemians se uklidnili a měli další šance, třetí trefu ale přidali až v 79. minutě. Útočník reprezentační jednadvacítky Schick poprvé v kariéře vstřelil dvě branky v jednom ligovém utkání, když rybičkou usměrnil míč do sítě po přímém kopu. "Klokani" tak prvně v ligové sezoně skórovali třikrát v jednom duelu. Baník pak zaznamenal aspoň čestný gól. Narh sice znovu trefil jen tyč, ale vzápětí v 88. minutě propálil Zlámala Dostál a připsal si první ligovou branku v kariéře.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 3:1 (1:0)

Branky: 64. a 79. Schick. 21. Acosta - 88. M. Dostál. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Vysloužil. ŽK: Narh, Mišák (oba Ostrava). Diváci: 4952

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Hašek), Jirásek, Hubínek, Mosquera (84. Bartek) - Čížek (60. Schick). Trenér: Pivarník.
 
Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Machovec, Lučič (68. Holzer) - Ježdík - Narh, Mišák, Lásik (46. Kukec), Mondek (58. Szotkowski) - M. Červenka. Trenér: Korytář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články