Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistrovství světa je cíl, který vidíme v dálce. Musíme ho splnit, burcuje Hašek

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek při nominaci na zápasy s Albánií a Ukrajinou zopakoval, že na tlak spojený s funkcí kouče národního týmu je připravený. České mužstvo vstoupilo do Ligy národů debaklem v Gruzii a pak doma zdolalo Ukrajinu. Hašek na tiskové konferenci zdůraznil, že hlavním cílem je pro něj postup na mistrovství světa.

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Jako hráč zažil světový šampionát v Itálii v roce 1990. Při nástupu do funkce vyhlásil, že by si to rád zopakoval také jako trenér. Za dva roky se MS uskuteční v USA, Mexiku a Kanadě. Po výrazné porážce v Gruzii se však Hašek ocitl pod tlakem.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hašek povolal do reprezentace i Jedličku s Kinským, schází Schick

"Způsob prohry ani výsledek v Gruzii se nesmí opakovat. Náš úkol je jasný, pracujeme na něm, jak nejlépe můžeme. Od svého nástupu se připravujeme na to, abychom se dostali na mistrovství světa 2026. Proto dáváme hodně šanci mladým hráčům. Mistrovství světa je cíl, který vidíme v dálce a musíme ho splnit. A neřeším, jestli tady budu ještě jeden nebo dva zápasy," zdůraznil Hašek.

X faktor Hložek a náhradník Panák 

Reprezentace se již delší dobu potýká s malou herní vytížeností hráčů působících v předních evropských ligách. Výjimkou z posledních dnů je střelecké procitnutí Adama Hložka, který o víkendu skóroval za Hoffenheim v Bundeslize a ve čtvrtek se dvěma góly postaral o vítězství nad Dynamem Kyjev v Evropské lize.

"Adam jen dokazuje svoji kvalitu, v Leverkusenu narážel na velmi těžkou konkurenci. Čím víc bude v Hoffenheimu hrát, tím se bude zlepšovat, tady už své místo má," prohlásil Hašek.

Jen mezi náhradníky zůstává sparťanský kapitán Filip Panák. "Hraje velmi dobře, jsme s ním ve spojení. Má náročný program se Spartou, zápasy jdou rychle po sobě. Důležité je, aby byl zdravý a v pořádku, jde zápas od zápasu. Pokud bychom potřebovali obránce a byli v krizi, asi ho můžeme použít. Sám ale cítí, že si potřebuje odpočinout a mít čas na regeneraci," dodal Hašek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články