Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mistrovské Fluminense uchránila od sestupu administrativní chyba

Sao Paulo – Brazilský fotbalový klub Fluminense se vyhnul obrovské ostudě, když měl jako první úřadující mistr v historii sestoupit z nejvyšší brazilské soutěže. Fluminense před totální blamáží zachránila hloupá administrativní chyba Portuguesy, která omylem nasadila v posledním kole hráče v trestu, a kontroverzní rozhodnutí sportovního tribunálu, jenž Portuguesu rázně potrestal odpočtem čtyř bodů. Odsoudil ji tak k sestupu právě namísto mistrovského Fluminense, v němž působí například brazilský reprezentant Fred.

Fanoušci Fluminense
zdroj: ČTK/AP autor: Victor R. Caivano

Portuguesa pyká za nasazení záložníka Hévertona. Toho poslal trenér do hry v posledním ligovém kole až 77. minutě, bezbranková remíza s Gremiem navíc na konečném pořadí nemohla nic změnit. Pro Hévertona měla v duelu stále platit dvouzápasová stopka, avšak právník klubu funkcionáře prý omylem informoval o tom, že Héverton má zákaz startu jen v jednom utkání.

Portuguesa se před sportovním tribunálem hájila, že by bylo příliš kruté potrestat klub sestupem za nasazení hráče na patnáct minut v zápase, v němž o nic nešlo. Brazilský tribunál, jehož zasedání sledovaly v Brazílii tisíce fanoušků v přímém přenosu, však byl neoblomný a Portuguesu potrestal odpočtem čtyř bodů, čímž malý klub z předměstí Sao Paula odsoudil k sestupu a Fluminense naopak uchránil od ostudy.

Kontroverzní rozhodnutí sportovního tribunálu, které mimo hřiště dopomohlo k záchraně slavného a ekonomicky silného klubu, je po nedávných výtržnostech fanoušků další vráskou na tváři brazilského fotbalu, jenž bude zanedlouho hostit světový šampionát. 

"Je to absurdní. Kdyby to bylo naopak, tak nechají spadnout Fluminense?" zlobil se šéf Portuguesy Manuel da Lupa. "Je hrozné, že se takové věci dějí v zemi, která bude za pár měsíců hostit mistrovství světa. Skončili jsme na 12. místě (z 20 týmů - pozn. redaktora), ale nakonec budeme hrát druhou ligu. To je amorální," dodal Da Lupa. 

Zdroj
ČTK, Yahoo!Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články