Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mistrovské Atlético zdolalo Espaňol, Messimu chybí krůček k rekordu

Madrid - Fotbalisté Valencie ve španělské lize poprvé v sezoně prohráli. V utkání osmého kola podlehli na hřišti nováčka La Coruni 0:3. Atlético Madrid zdolalo Espaňol 2:0 a udrželo domácí neporazitelnost. Nezaváhala ani Sevilla, která na hřišti Elche zvítězila rovněž 2:0 a posunula se na druhé místo za neporaženou Barcelonu. Útočník Cristiano Ronaldo se trefil i v sedmém startu za Real Madrid v tomto ligovém ročníku. Portugalský kanonýr přispěl dvěma góly k vítězství 5:0 nad fotbalisty Levante, po kterém je královský klub v tabulce průběžně druhý o čtyři body za Barcelonou.

Slavící fotbalisté Atlétika
zdroj: EFE autor: Emilio Naranjo

Valencie jela do La Coruni v roli favorita. V úvodních sedmi utkáních nenašla přemožitele, zatímco ligový nováček se nacházel se čtyřmi body na chvostu tabulky a z posledních čtyř duelů navíc vždy odešel poražen. Zápas se vyvíjel od počátku lépe pro domácí, kteří šli o přestávce do šaten s dvoubrankovým vedením.

V 37. minutě si nejprve po rohovém kopu vstřelil vlastní gól obránce Gayá a o šest minut později na 2:0 zvýšil Pérez, jenž v La Coruni hostuje z PAOK Soluň. Domácím se povedlo v nejvyšší španělské soutěži skórovat dvakrát v prvním poločase poprvé od dubna 2013. V druhém poločase na konečných 3:0 upravil Toché, který se po povedené Rodriguezově přihrávce ocitl sám před gólmanem Yoelem. Ten chytal první zápas za Valencii, do které v létě přestoupil z Celty Vigo.

Úřadující mistr Atlético se do vedení dostal v 43. minutě. Kapitán Gabi, jenž dnes odehrál 300. zápas v nejvyšší španělské soutěži, poslal přesný centr na hlavu záložníka Tiaga a ten si připsal druhý gól v sezoně. V druhé půli na něj navázal po Giménezově hlavičce střídající Mario Suárez, jenž na hřišti nahradil právě střelce první branky.

Sevilla uspěla s Elche

Sevilla, která v této sezoně dosud prohrála pouze na hřišti Atlética (0:4), rozhodla o výhře na stadionu Elche v druhém poločase. V 59. minutě otevřel skóre nejlepší střelec celku z Andalusie Bacca, jenž v osmi zápasech zaznamenal šest branek.

Pojistku přidal o čtrnáct minut později střídající útočník Gameiro, jenž odehrál svých prvních třicet minut v sezoně. Právě Gameiro měl v závěru šanci na další gól, gólman Herrera ale jeho pokus zneškodnil.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/EFE

Real si poradil s Levante, Ronaldo sází jeden gól za druhým

Cristiano Ronaldo otevřel skóre ve 13. minutě utkání z penalty, když potrestal faul Juanfrana na Javiera Hernándeze. Mexický útočník Hernández, hostující ve Španělsku z Manchesteru United, se ještě před přestávkou stihl prosadit také.

Po změně stran vstřelil svou již patnáctou branku v tomto ročníku La ligy suverénní lídr tabulky střelců soutěže Ronaldo, který má před druhým nejlepším kanonýrem Neymarem z Barcelony sedmigólový náskok. Skóre ve Valencii ještě zvýraznili ve prospěch Realu James Rodríguez a Isco.

Zatím žádný střelec v historii La Ligy neodstartoval tak dobře jako Ronaldo, dosud na tom byl nejlépe v roce 1943 Esteban Echevarría z Ovieda s bilancí 14 branek v osmi kolech. "Není snad ani možné, aby dával víc gólů. Musí si udržet takovou formu a my mu všichni pomůžeme, aby tomu tak bylo," řekl na adresu Ronalda trenér Carlo Ancelotti, jehož tým čeká příští víkend "El Clásico" s Barcelonou.

Barcelona zdolala Eibar 3:0 a ani poosmé neinkasovala. Svým 250. gólem ve španělské lize pomohl Barceloně k vítězství Argentinec Lionel Messi a už pouze jedna branka ho dělí od nejlepšího střelce v historii soutěže Telma Zarry, jenž zářil v letech 1940 až 1955 v dresu Bilbaa.

Katalánci proti bránícímu nováčkovi Eibaru čekali na vedoucí gól až do 60. minuty, kdy Lionel Messi vyzval kolmicí ke skórování Xaviho. První gól svěřence Luise Enriqueho nastartoval a brzy přidaly po brance i ofenzivní hvězdy Neymar a Messi. Barcelonu navíc může těšit, že brankář Claudio Bravo opět nedostal gól, takže se lídr tabulky po osmi kolech pyšní skóre 22:0.

Výsledky 8. kola španělské fotbalové ligy

Levante - Real Madrid 0:5 (13. z pen. a 61. Ronaldo, 38. Hernández, 66. Rodríguez, 82. Isco), Bilbao - Vigo 1:1 (6. Aduriz z pen. - 73. Nolito), FC Barcelona - Eibar 3:0 (60. Xavi, 72. Neymar, 74. Messi), Córdoba - Málaga 1:2 (90.+4 Ghilas - 22. Samuel, 31. Amrabat z pen.), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 2:0 (43. Tiago, 71. Suárez), Córdoba - Málaga 1:2 (90.+4 Ghilas - 22. Samuel, 31. Amrabat z pen.), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 2:0 (43. Tiago, 71. Suárez), La Coruňa - Valencie 3:0 (37. vlastní Gayá, 43. Pérez, 79. Toché), Elche - FC Sevilla 0:2 (59. Bacca, 73. Gameiro), Villarreal - Almería 2:0 (23. a 59. Uche).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články