Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistrovská Plzeň se pokusí konečně získat body

Praha - Obhájci fotbalového titulu z Plzně potřebují v páteční předehrávce 3. kola první ligy s Teplicemi konečně zvítězit, aby si nenechali odskočit týmy z čela tabulky a pozitivně se naladili na rozhodující souboje s Kodaní o účast v Lize mistrů. V pátek večer se rovněž uskuteční druhé letošní pražské derby, v němž Žižkov přivítá v souboji nováčků Duklu.

Plzeň nezačala obhajobu titulu nejjistějším krokem, když doma remizovala 2:2 s Libercem a následně prohrála 1:2 na půdě Bohemians 1905. Rychle tak nabrala ztrátu pěti bodů na čelo tabulky a další zaváhání by mohlo být ranou do sebevědomí. Také Teplice ale nezačaly ligu podle plánu; vyhrály sice 4:3 v Ostravě, ale pak doma podlehly 0:3 Hradci Králové.

Pavel Vrba, trenér Plzně: "Teplice ukazují, že v útočné fázi jsou velice silné, i když v domácím zápase s Hradcem gól nedaly, měly tlak a možná trošku smůly v koncovce. My se musíme snažit využít jejich slabin v obraně."

Petr Rada, trenér Teplic: "Určitě nechceme hrát pasivně a jen čekat, co předvede Plzeň. Hodláme hrát to, co je teď populární, tedy aktivní presink."

Pro Plzeň může být výhodou, že doma neprohrála už 29 ligových zápasů v řadě a Teplice v minulé sezoně v obou zápasech porazila. "Říká se do třetice všeho dobrého, ale i zlého," prohlásil plzeňský kouč Vrba a levý bek David Limberský na jeho slova navázal. "Chceme vyhrát a odrazit se k lepším výsledkům. Věříme, že nám přijdou pomoc fanoušci, kterých proti Liberci nebylo tolik, kolik jsme si přáli. Teplice určitě budou chtít hrát fotbal a bude to pěkné utkání s hodně góly a šťastným koncem pro nás," zavěštil Limberský.

Dukla nic jiného než body nebere

Po prvních bodech touží na Žižkově, který oba dosavadní duely s Hradcem a Příbramí prohrál smolně o gól. V souboji nováčků s Duklou Praha však už trenér Martin Pulpit nic jiného než body nebere.

"V tomto domácím utkání chceme jednoznačně bodovat. Náš tým už v minulém utkání prohrál nezaslouženě v Příbrami a podal dobrý výkon. Na něj chceme navázat jen s lepším výsledkem," uvedl Pulpit. "Pro hráče je už samotné derby se soupeřem, s kterým jsme bojovali ve druhé lize, velkou motivací," dodal.

Dukla si však zvedla sebevědomí výhrou 4:2 nad Českými Budějovicemi a také pod televizní věž si jede pro body. "V minulé druholigové sezoně se nám Žižkov nepodařilo porazit, takže se o to určitě pokusíme tentokrát. Vím, že nás nečeká nic jednoduchého, protože Žižkov potřebuje zabrat. Ale věřím, že na hřiště půjdeme v dobrém rozpoložení, protože se nám start do soutěže vydařil. To se odráží také na formě některých hráčů už v tréninku," prozradil kouč Luboš Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články