Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mistr světa i Evropy Torres končí s fotbalem

Na Euru 2008 jeho gól rozhodl finále s Německem a při triumfu na evropském šampionátu v roce 2012 byl spolu s pěti dalšími hráči nejlepším střelcem turnaje. Fernando Torres nechyběl ani u vítězství na mistrovství světa v roce 2010. Na konci června 2019 se jeho velmi bohatá kariéra definitivně uzavírá.

"Po 18 vzrušujících letech nadešel čas uzavřít fotbalovou kariéru. V neděli 23. června budu mít v Tokiu tiskovou konferenci, kde vysvětlím detaily," uvedl pětatřicetiletý forvard, který naposledy působil v Japonsku v týmu Sagan Tosu.

Torres fotbalově vyrůstal v Atléticu Madrid. Jeho bilance ve španělském velkoklubu je úctyhodná: v letech 2001 až 2007 a 2015 až 2018 nastřílel přes sto branek. Vedle postupu do nejvyšší soutěže v roce 2002 si s ním před třemi lety zahrál i ve finále Ligy mistrů.

Torres působil ale také v AC Milán, Liverpoolu a Chelsea. Do londýnského klubu přestoupil na sklonku ledna 2011 za tehdy rekordní částku na britských ostrovech 50 milionů liber, tedy alespoň podle odhadů. Ač možná nenaplnil naděje do něj vkládané, s Chelsea záhy v roce 2012 vyhrál Ligu mistrů a v následující sezoně přidal triumf v Evropské lize.

Ve španělské reprezentaci Torres odehrál 110 zápasů a s 38 brankami je třetím nejlepším střelcem národního týmu za Davidem Villou (59) a Raúlem (44).

Povedl se mu i jeden výrazný zápis do historie. Jako první fotbalista v dějinách dokázal skórovat ve dvou po sobě jdoucích finále evropských šampionátů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články