Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mistr nahrávač Skalák. Přihrávkový hattrick by rád ukázal také proti Norsku

Brighton – Když se dostane k míči, obrany týmů v druhé anglické lize se musí mít na pozoru. Z Jiřího Skaláka je League Championship nejobávanější nahrávač. To potvrdil i o víkendu, kdy hned třemi přesnými pasy na gól pomohl k triumfu 5:0 nad Norwichem City a ve statistikách soutěže se posunul na dělené první místo. Čtyřiadvacetiletý hráč nyní doufá, že si formu přenese i do reprezentace.  

Jiří Skalák v dresu Brightonu
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Clive Gee

Byl to zápas jednoho týmu a dvou mužů. Brighton sobotní střetnutí proti Norwichi naprosto ovládl a hlavní zásluhu na tom měla dvojice Glenn Murray a Jiří Skalák. První jmenovaný nasázel hned tři branky. Český reprezentant pak zaznamenal hattrick přihrávkový.

První přesný pas z jeho kopačky znamenající gól přišel po hodině hry, kdy nádherným centrem vyzval ke skórování a zvýšení vedení na 2:0 právě Murrayho. O čtyři minuty později zase z rohu našel na zadní tyči Lewise Dunka, který rovněž zacílil přesně. Vše pak završil chvíli před koncem. Šikovná přihrávka dostala do sóla Antony Knockaerta a ten dokonal drtivé vítězství.

Skalák si tak připsal první přihrávkový hattrick v Anglii, který ho posunul do čela statistik druhé ligy. Celkově má na kontě hned pět asistencí (čtyři zaznamenal v posledních dvou duelech) a o čelo se dělí s dvojicí Jonjo Shelvey, Matt Ritchie z Newcastlu, Paulem Gallagherem z Prestonu a Marley Watkinsonem z Barnsley.

Pro českého reprezentanta ale hraje fakt, že na pět přesných pasů potřeboval nejméně odehraných minut. "Jsem velmi šťastný, ale jen dělám, co umím nejlépe – tedy centruji. V české lize se mi něco podobného povedlo dvakrát nebo třikrát, tady je to premiéra," řekl pro The Argus bývalý hráč Sparty nebo Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Skalák v Anglii válí a formu by rád ukázal i v reprezentaci

Českému křídelníkovi chybí tak už pouze jeden gólový pas na to, aby vyrovnal vlastní výkon z loňského ročníku. Na druhou stranu stále čeká na první zásah v sezoně, což by také rád brzy napravil. "Už by bylo na čase. Dlouho jsem žádnou branku nedal, ale věřím, že to brzy přijde. Hlavní ale pro mě je, že jsme vyhráli a daří se nám," řekl o Brightonu, který je v současnosti druhý s trojbodovou ztrátou na první Newcastle.

Skalák doufá, že výbornou formu z poslední doby ukáže také v dresu národního celku, který 11. listopadu čeká další klíčová bitva kvalifikace mistrovství světa na domácí půdě proti Norsku.

"Věřím, že mi to pomůže a že to pomůže celému nároďáku. S Norskem totiž potřebujeme nutně vyhrát," dodal na závěr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články