Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Místo oslav se držel za hlavu. Měl jsem to dát na jistotu doprostřed, litoval Škoda

Měl to na hlavě. Míč se od břevna odrazil k Michalu Škodovi, kterému stačilo lépe zamířit a trefit tolik vytoužený gól. Nejlepší střelec Brna ale ve vyložené pozici nasměroval balón pouze do tyče, což znamenalo pro Zbrojovku další spálenou a také nakonec ztrátu bodů po remíze 0:0 s Karvinou.

Brněnský Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Brňané nabízeli po celý zápas přehlídku zahozených šancí. Od břevna se míč celkově odrazil hned dvakrát po pokusech po střele Rafaela Acosty a hlavičce Martina. Navíc ještě Škodova tutovka a domácí remízou promarnili příležitost opustit sestupovou příčku a místo toho se pouze bodově dotáhla na čtrnácté Slovácko.

"Čekal jsem, že by se míč ke mně mohl odrazit. Šel jsem za tím," řekl po zápase Škoda, kterému se po Ziklově hlavičce do břevna odrazil míč přímo na hlavu. "Zbytečně jsem to chtěl umístit. Možná stačilo to dát jen doprostřed brány. Na jistou. Bohužel jsem to trefil špatně," litoval Škoda.

Zklamání ze ztráty nepřevážil ani pocit z dobré hry Zbrojovky. "Výkon byl lepší. To je pravda. Ale my potřebujeme doma vyhrávat. To se nepovedlo," poznamenal Škoda. Svěřenci trenéra Pivarníka na jaře v šesti zápasech vstřelili pouze dva góly a už ve třech zápasech vyšli naprázdno.

"Předtím jsme si šance ani nevytvořili. Dneska se nám v tomto směru vedlo lépe. Myslím si, že jsme jich měli dost. Potřebný gól jsme nedali," konstatoval střelec pěti branek Brna v tomto ligovém ročníku.

Dvě břevna a tyčku Škoda za zmar nepovažuje. "Měli jsme smůlu. Připomenulo mi to zápas s Duklou, kde to bylo stejné. Doufám, že příště už gól dáme a vyhrajeme," tvrdí Škoda.

Brnu po remíze stále patří předposlední patnácté místo, Škoda si tím však hlavu příliš neláme. "Situace na mě nedoléhá. Víme, že na devátou Karvinou ztrácíme jen čtyři body. Dokud je o co hrát a není vyloženě rozhodnuto, tak je naděje. Tento zápas jsme chtěli vyhrát. Nepovedlo se to, musíme makat dál a začít vyhrávat," konstatoval Škoda, který si pochvaloval spolupráci s hrotovým útočníkem Martinem Ziklem.

"Dnes se nám dařilo. Martin to super podržel. My jsme měli pod ním přihrávky sbírat. Docela se nám to i dařilo. Ke gólu to však nevedlo," posteskl si Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články