Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Míří Tecl do Plzně? Jihlava by mohla vydělat přes 20 milionů

Praha – Podobný přestup v rámci nejvyšší české fotbalové ligy dlouho nebyl. Viktoria Plzeň totiž potvrdila seriózní zájem o jihlavského střelce Stanislava Tecla. Podle deníku Sport navíc nabízí částku na tuzemské poměry výjimečnou – přes dvacet milionů korun.

Byl by to nepochybně největší přestup v Gambrinus lize za posledních pár let. Na Tecla původně cílily mimo jiné pražská Sparta a Plzeň, konkrétní nabídku měli ale Západočeši předložit koncem minulého týdne.

To obě strany potvrzují. "Byl jsem majiteli obou klubů informován, že proběhlo první kolo jednání. Pan Paclík mi zároveň řekl, že dal Jihlavě oficiální nabídku. O setkání už ví i hráč," řekl Sportu Pavel Paska, šéf společnosti ISM, která Tecla zastupuje.

Majitel Plzně Tomáš Paclík sice přímo nezveřejnil cenu přestupu, naznačil ale, že je nadstandardní. "Předložil jsem konkrétní nabídku na přestup Tecla, která je nejen na české poměry velice lukrativní," potvrdil.

Cílem Jihlavy je pro letošní ročník zachránit první ligu a ztráta Tecla by byla pro tým z Vysočiny velkou ránou. Nicméně částka přesahující dvacet milionů by zřejmě dokázala pomoci s rozhodováním.

Dvaadvacetiletý útočník v podzimní části první ligy opravdu zářil, v jedenácti utkáních vstřelil deset branek. 20. října se však zranil při střetu s Jiřím Jarošíkem, poškozené vazy v kotníku ho vyřadily do konce podzimní části.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články