Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Milost? Ani náhodou. Ronaldo si za strčení do rozhodčího nezahraje pět zápasů

Madrid - Po vítězství na Nou Campu (3:1) prohlásil hostující trenér Zinédine Zidane, že Real Madrid podá odvolání proti červené kartě pro Cristiana Ronalda. Disciplinární komise španělského fotbalu však měla zcela odlišný pohled na nesportovní chování portugalského útočníka. Za vyloučení a následné strčení do rozhodčího obdržel Ronaldo trest na 5 soutěžních duelů - přijde o středeční odvetu a také o první 4 kola La Ligy.

Cristiano Ronaldo (vpravo) diskutuje s rozhodčím
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Ronaldo jako střídající hráč rozhodl nedělní "El Clásico" výstavním gólem z 80. minuty, ale v rámci oslavy svlékl dres, provokativně ho ukázal domácím fanouškům a obdržel žlutou kartu. Krátce nato dostal druhou za simulování a musel ze hřiště.

"Možná to nebylo na penaltu, ale červená karta? To je trochu kruté," konstatoval trenér Zidane. "Myslím si, že ztratil rovnováhu, rozhodně nefilmoval. Měli bychom zkusit odvolání," doplnil kapitán Sergio Ramos.

Vedení madridského klubu se proti červené kartě skutečně odvolalo, jenže čtyřnásobný držitel Zlatého míče se provinil také tím, že po vyloučení strčil do sudího, což bylo následně zaneseno v zápisu o utkání.

Hlavní rozhodčí Ricardo De Burgos:

"Po udělení červené karty mě hráč lehce strčil na znamení nesouhlasu."

Podle disciplinárního řádu španělské fotbalové federace může být hráč, který do sudího strčí, chytí ho nebo s ním zatřese, potrestán zákazem startu až na 12 střetnutí. Komise nakonec Ronaldovi udělila automatický jednozápasový trest za vyloučení a další čtyři zápasy za strčení.

Kromě toho musí rodák z Madeiry zaplatit pokutu tři tisíce eur (asi 78 tisíc korun) plus dalších 600 eur (asi 16 tisíc korun) za simulování. Potrestán byl také Real, který musí za Ronaldovo chování zaplatit 1750 eur (asi 46 tisíc korun). Hráč i klub mají deset dní na odvolání.

Real i přes vyloučení největší hvězdy vyhrál v úvodním duelu na půdě Barcelony 3:1 a před středeční odvetou na San Bernabéu má proto velmi slibné vyhlídky k zisku prvního Superpoháru od roku 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články