Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Milner z penalty nezaváhal a posunul Liverpool do čela. Chelsea padla s Evertonem

Byly to upracované tři body, ale na to se hledět nebude. Liverpool zvítězil ve 31. kole na hřišti Fulhamu 2:1 poté, co z penalty rozhodl James Milner, a posunul se do čela Premier League. Chelsea, soupeř pražské Slávie pro čtvrtfinále Evropské ligy, se opět proti Evertonu střelecky neprosadila a prohrála 0:2. I tak ale drží šesté místo o bod za Manchesterem United. Fotbalisté devátého West Hamu United se dlouho trápili na domácím hřišti proti poslednímu celku soutěže Huddersfieldu, ale v závěru dokázali vývoj utkání otočit a zvítězili 4:3.

James Milner se spoluhráči
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Liverpool poslal do vedení útočník Mané, který se trefil v tomto ročníku už posedmnácté a stal se prvním senegalským hráčem, jenž dosáhl na tuto metu v jediné sezoně Premier League. Dosavadní rekord držel se 16 góly Demba Ba z ročníku 2011/12.

Radost domácích fanoušků přinesla ve druhé půli vyrovnávací branka z kopačky Babela, který dříve oblékal dres Liverpoolu. Nerozhodný výsledek ale zlomil v 81. minutě Milner, který proměnil svoji 13. penaltu z posledních 14.

Chelsea počtvrté venku neúspěšná

Chelsea si vypracovala v prvním poločase čtyři vyložené šance, ale k neštěstí "Blues" mířily střely těsně mimo, nebo je zneškodnil skvělý gólman Pickford. Po ráně Hazarda ho v 7. minutě zachránila pravá tyč.

Krátce po změně stran udeřili domácí. Po rohovém kopu se k odraženému míči nejrychleji dostal útočník Richarlison a z blízka jej hlavou protlačil do branky. Jednadvacetiletý Brazilec zaznamenal 12 branku v sezoně.

V 72. minutě podrazil obránce Alonso ve vápně Richarlisona a rozhodčí nařídil penaltu, kterou Sigurdsson nejprve neproměnil, ale z dorážky se už nemýlil.

Chelsea, jež se utká se Slavií poprvé 11. dubna v Praze, prohrála od ledna čtyřikrát z pěti venkovních utkání a horší je v této statistice pouze Fulham.

Leicester vyhrál i v deseti

Leicester hrál v Burnley od čtvrté minuty v oslabení, když Maguire nedovoleně zastavil unikajícího Gudmundssona a viděl červenou kartu. Přesto šly "Lišky" v 33. minutě do vedení, podruhé v sezoně se střelou z přímého kopu prosadil Maddison.

Burnley se podařilo srovnat o pět minut později zásluhou křížné střely McNeila, tři body ale získal Leicester. V 90. minutě rozhodl o čtvrté prohře Burnley v řadě hlavou střídající stoper Morgan. Až poté do hry naskočil i český útočník Burnley Matěj Vydra.

West Ham otočil s posledním Huddersfieldem

West Ham vedl proti Huddersfieldu od 15. minuty, 40. gól v dresu svého nynějšího týmu vstřelil z penalty Noble. Kapitán "Kladivářů" překonal tuto metu jako teprve třetí hráč v historii klubu v éře Premier League.

Poslední tým tabulky třemi góly skóre otočil, když se dvakrát trefil Ahearne-Grant, West Ham ale v závěrečné čtvrthodině rovněž třikrát udeřil a v nastaveném čase rozhodl střídající Hernández.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:

Bournemouth - Newcastle 2:2 (48. z pen. a 81. King - 45.+5 Rondón, 90.+4 Ritchie), Burnley - Leicester 1:2 (38. McNeil - 33. Maddison, 90. Morgan), West Ham United - Huddersfield 4:3 (84. a 90.+2 Hernández, 15. Noble, 75. Ogbonna - 30. a 65. Ahearne-Grant, 17. Bacuna), Fulham - Liverpool 1:2 (74. Babel - 26. Mané, 81. Milner z pen.), Everton - Chelsea 2:0 (49. Richarlison, 72. Sigurdsson). 

Utkání Watford - Southampton, Wolverhampton - Arsenal, Tottenham - Crystal Palace a Brighton - Cardiff byla odložena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články