Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Milik v Neapoli září dál, Inter zvítězil nad Juventusem

Neapol – Polský fotbalový reprezentant Arkadiusz Milik opět prokázal, že potenciál nahradit Gonzala Higuaína, nejlepšího střelce loňského ročníku Serie A, rozhodně má. Po úterním představení v Kyjevě, kde dvěma přesnými zásahy zařídil Neapoli cenné vítězství nad domácím Dynamem, se dvakrát prosadil také ve 4. kole italské nejvyšší soutěže proti Boloni. Fotbalisté Interu Milán otočili zápas s Juventusem a obhájce titulu porazili 2:1. O výhře soupeře Sparty v Evropské lize rozhodl v 78. minutě Perišič. Inter svého soka na domácí půdě porazil v lize poprvé od roku 2010.

Arkadiusz Milik z Neapole slaví gól
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam vstřelil během posledních čtyř startů za klub úctyhodných šest gólů.

V základní sestavě Boloni opět nechyběl český reprezentant Ladislav Krejčí, který ve 4. minutě našel přesným centrem Džemailiho, ale gólman Reina výborně zakročil. O deset minut později skóroval domácí Callejón, ale krátce po změně stran vyrovnal tvrdou střelou z dálky Verdi.

Po hodině hry přišel do hry Milik a svou vynikající formu potvrdil bleskově. Dostal se za obranu a technicky přehodil gólmana. Za dalších deset minut zvýšil střelou zpoza vápna, čímž definitivně rozhodl o držiteli tří bodů.

Inter Milán slaví po obratu výhru nad Juventusem

Juventus vstoupil do zápasu jako papírový favorit z pozice druhého celku tabulky proti soupeři z její spodní části. V prvním poločase se oba týmy dostaly do dobrých šancí, záložník Juventusu Sami Khedira však své sólo z úvodu utkání nezakončil a Icardiho střela na druhé straně šla těsně vedle.

Po přestávce otevřel skóre Lichtsteiner, radost ale hostům vydržela jen přes minutu. Ve své další šanci se Icardi nemýlil a s přesnou hlavičkou po rohu potvrdil pověst specialisty na Juventus, proti kterému se v osmi zápasech trefil už sedmkrát.

Domácí střelec si po brance připsal i asistenci, právě po jeho centru se také hlavou prosadil Perišič. V této sezoně Serie A Icardi z pěti gólů Interu jeden připravil a čtyři vstřelil.

V hektickém závěru byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen záložník Interu Éver Banega. Juventus si vytvořil velký tlak, na vítězství domácích to však už nic nezměnilo.

Fiorentina vyhrála nad AS

V dalším zápase na sebe narazily jiné celky, které se v Evropské lize potkají s českými zástupci. Fiorentinu los určil Liberci ve skupině J, AS Řím je soupeřem Viktorie Plzeň ve skupině E.

V souboji atraktivních jmen měli dlouho navrch hosté z hlavního města, jenže nedokázali proměnit velké šance. Edin Džeko pálil z malého vápna nad, Radja Nainggolan trefil tyč. Jedinou brankou zápasu tak o výhře domácích rozhodl v 82. minutě střelou z dálky Milan Badelj.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:

Lazio Řím - Pescara 3:0 (67. Milinkovič-Savič, 72. Radu, 76. Immobile), Neapol - Boloňa 3:1 (68. a 78. Milik, 14. Callejón - 56. Verdi), Udine - Chievo 1:2 (25. Zapata - 82. Castro, 90.+5 Cacciatore) Cagliari - Bergamo 3:0 (8. a 73. Borriello, 55. Sau), Crotone - Palermo 1:1 (23. Trotta - 66. Nestorovski), FC Turín - Empoli 0:0, Sassuolo - FC Janov 2:0 (58. Politano z pen., 66. Defrel), Udine - Chievo 1:2 (25. Zapata - 82. Castro, 90.+5 Cacciatore) Cagliari - Bergamo 3:0 (8. a 73. Borriello, 55. Sau), Crotone - Palermo 1:1 (23. Trotta - 66. Nestorovski), FC Turín - Empoli 0:0, Sassuolo - FC Janov 2:0 (58. Politano z pen., 66. Defrel), Inter Milán - Juventus Turín 2:1 (68. Icardi, 78. Perišič - 66. Lichtsteiner), Fiorentina - AS Řím 1:0 (82. Badelj).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články