Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Milánský Inter bude hrát i za kouče Beníteze

Praha - Skupiny A až D fotbalové Ligy mistrů mohou dnes už po pátém kole poznat kompletní seznam postupujících do jarního osmifinále. Ve skupině B má nejlepší pozici Lyon. Do osmifinále by ho bez ohledu na zbývající výsledky nasměrovala případná výhra na hřišti Schalke 04, pokud však v druhém utkání Benfica Lisabon prohraje v Tel Avivu, postoupí francouzský celek i v případě porážky. V takové situaci by slavilo i Schalke. Německo-francouzský duel vysílá přímým přenosem ČT4 a web SportŽivě.cz od 20:45.

Ostře sledovaný bude zápas tápajícího obhájce titulu Interu Milán, který bude proti Twente Enschede bojovat i za svého kouče Rafaela Beníteze. Padesátiletý španělský trenér si angažmá v Itálii rozhodně představoval jinak. Interu se v nové sezoně zatím nedaří navázat na předešlý skvělý ročník pod vedením Josého Mourinha a po čtyřech zápasech bez výhry se v Serii A propadl až na šesté místo. Ani v Lize mistrů milánský celek nezáří a média horečně spekulují o Benítezově odvolání. Nastat by mohlo už v případě středečního neúspěchu s nováčkem soutěže Twente. Prezident klubu Massimo Moratti však zatím vyslovil svému trenérovi důvěru. "Benítez má potřebné kvality i charakter," prohlásil šéf Interu v pondělí.

Interu se před soubojem s Twente rozpadá sestava. Z týmu, který v květnu zvedl nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů, je momentálně zcela zdravá jen pětice hráčů. Mezi nimi i dosavadní nejlepší střelec soutěže Samuel Eto'o, jenž se gólově prosadil v každém ze čtyř odehraných duelů. Inter si zajistí postup v případě výhry a stejně je na tom i lídr skupiny Tottenham, který potřebuje v souběžně hraném utkání porazit Brémy.

Velkou pozornost poutá ostrovní derby mezi skotským Glasgow Rangers a anglickým Manchesterem United. Hosty pošle do osmifinále i remíza, naopak "Jezdci" musejí k oživení postupových nadějí ve svém 300. duelu v evropských pohárech nutně zvítězit. Úkol to bude složitý, neboť "Rudí ďáblové" jako jediní v soutěži ještě neinkasovali a proti skotským soupeřům prohráli jediný z devíti zápasů. Do základní sestavy Manchesteru se po problémech s kotníkem vrátí uzdravený kanonýr Wayne Rooney, který o víkendu naskočil proti Wiganu na závěrečných 34 minut.

Pospěch je s Kodaní blízko velkého úspěchu

Již kolo před koncem skupin se může nečekaně radovat z postupu také Pospěchova Kodaň. Dánskému mistrovi by v Kazani stačil i nerozhodný výsledek, pokud by zároveň favorizovaná Barcelona neprohrála v Aténách s tamním Panathianaikosem. "Nikdo nečekal, že budeme mít po čtyřech zápasech sedm bodů. Ta šance je opravdu strašně veliká, kdy jindy bychom měli postoupit?" uvažoval Pospěch, který má blízko k tomu, aby si poprvé zahrál v Lize mistrů vyřazovací fázi.

Pokud Kodaň vyhraje v Kazani, Barcelona si může v Aténách dovolit dokonce třígólovou porážku a stejně by postoupila. Takový výsledek však nikdo nečeká. Katalánci vyhráli ve španělské lize šest zápasů po sobě, o víkendu vyplenili Almeríi 8:0 a pro výhru si přijeli i do Řecka. Nic na tom prý nemění ani to, že se blíží pondělní ligová bitva s Realem Madrid. "Soustředíme se jen na Panathinaikos, až pak na Real," uvedl kouč Pep Guardiola, kterého čeká 30. zápas v Lize mistrů. Prohrál zatím jen tři.

Panathinaikos se pokusí pod novým koučem Jesualdem Ferreirou, který převzal tým teprve před třemi dny, konečně zlomit čekání na jubilejní 300. gól v evropských pohárech. Ve hře o postup ho udrží jen premiérová výhra ve skupině, jenže Barcelona venku neprohrává. V Lize mistrů na hřištích soupeřů prohrála jen v jediném z posledních čtrnácti duelů.

Středeční program:

Skupina A:

20:45 Tottenham Hotspur - Werder Brémy,

Inter Milán - Twente Enschede.

Skupina B:

20:45 Hapoel Tel Aviv - Benfica Lisabon,

Schalke 04 - Olympique Lyon (ČT4).

Skupina C:

20:45 Valencie - Bursaspor,

Glasgow Rangers - Manchester United.

Skupina D:

18:30 Rubin Kazaň - FC Kodaň,

20:45 Panathinaikos Atény - FC Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články