Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Milánské derby ovládl Inter, Juventus otáčel s Veronou a Llorente pálil za Neapol

Inter porazil v derby městského rivala AC Milán 2:0 a nadále po 4. kole italské ligy zůstává v čele soutěže bez ztráty bodu. Druhý Juventus otočil utkání s Veronou. Turínskému týmu pomohl premiérový gól Aarona Ramseyho v Itálii a proměněná penalta Cristiana Ronalda. Neapol si zastřílela proti Lecce, na vítězství 4:1 se dvěma góly podílela letní posila Fernando Llorente.

Útočník Neapole Fernando Llorente slaví gól
zdroj: Reuters autor: Ciro De Luca

Llorente otevřel skóre v 28. minutě a druhou branku přidal osm minut před koncem, kdy stanovil konečný výsledek. Druhý gól Neapole dal z penalty před přestávkou Lorenzo Insigne, na 3:0 zvýšil po přestávce Fabián Ruiz a za domácí poté pouze snížil z pokutového kopu Marco Mancosu.

Neapol je v tabulce třetí o bod za Juventusem a o tři za vedoucím Interem Milán. O bod zpět je na čtvrté příčce AS Řím, který o vítězství v Boloni rozhodl až ve čtvrté minutě nastavení. Na úvodní gól hostujícího Aleksandara Kolarova ještě odpověděl z penalty Nicola Sansone, ale pak se trefil Džeko. Za domácí odehrál celý druhý poločas Ladislav Krejčí.

Lukaku a Brozovič zařídili výhru v derby

V milánském derby na San Siru se skóre změnilo až v druhém poločase. Čtyři minuty po přestávce se díky šťastné teči do protipohybu Gianluigiho Donnarummy trefil Marcelo Brozovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter Milán porazil derby AC

Inter, který v úterním zápase Ligy mistrů až v nastaveném čase uhrál remízu s pražskou Slavií, zpečetil výhru v 78. minutě, kdy se trefila letní posila z Manchesteru United Romelu Lukaku. Belgický útočník dal už třetí branku v ligové sezoně, jeden gól přidal v kvalifikaci na evropský šampionát proti Skotsku.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho z Juventusu nevkročili do utkání nejlépe. Aktivnější hosté z Verony měli k dispozici pokutový kop, ale Samuel Di Carmine trefil tyč. Následnou dorážku poslal jeho spoluhráč jen do břevna, nakonec se ale podařilo celou akci zakončit Miguelu Velosovi ranou ze střední vzdálenosti do šibenice.

V 31. minutě srovnal dalekonosným pokusem záložník Aaron Ramsey, který vstřelil první gól po letním příchodu z Arsenalu. Obrat dokonal čtyři minuty po přestávce Ronaldo z penalty za faul. V nastavení Juventus mohl o výhru přijít, ale zachránil ho navrátilec Gianluigi Buffon, který si odbyl opětovnou ligovou premiéru v brance "Bianconeri". V nastaveném čase zmařil skvělým zákrokem šanci Darka Lazoviče na vyrovnání.

Celý zápas odehrál v hostujícím dresu Brescie obránce Aleš Matějů, záložník Jaromír Zmrhal se dostal na hřiště až v nastaveném čase. Za domácí nastoupil Antonín Barák v 67. minutě za nepříznivého stavu.

Čtvrtý český zástupce v utkání, devatenáctiletý záložník Udine Jan Kubala, zůstal na lavičce. Brescia je po hubeném skalpu soupeře v neúplné tabulce devátá, Udine potřetí za sebou prohrálo a nachází se v sestupovém pásmu.

Prvních bodů v sezoně se dočkala Sampdoria Janov, která porazila 1:0 FC Turín. Jedinou branku zápasu dal v 56. minutě Manolo Gabbiadini.

Italská fotbalová liga - 4. kolo:

Cagliari - FC Janov 3:1 (46. Simeone, 84. vlastní Zapata, 87. Joao Pedro - 83. Kouame), Udine - Brescia 0:1 (57. Romulo), AC Milán - Inter Milán 0:2 (49. Brozovič, 78. Lukaku), Sassuolo - Spal Ferrara 3:0 (26. a 45.+2 Caputo, 47. Duncan), Boloňa - AS Řím 1:2 (54. Sansone z pen. - 49. Kolarov, 90.+3 Džeko), Lecce - Neapol 1:4 (61. Mancosu z pen. - 28. a 82. Llorente, 40. Insigne z pen., 52. Ruiz), Sampdoria Janov - FC Turín 1:0 (56. Gabbiadini), Bergamo - Fiorentina 2:2 (84. Iličič, 90.+5 Castagne - 24. Chiesa, 66. Ribéry)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články