Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Milánské derby opanovalo AC, Juventus vyhrál po dvanácté v řadě

Řím – Milánské derby se mnohem lépe povedlo Rossoneri, kteří porazili Inter 3:0. Z Juventusu se v italské lize stala mašina na výhry. Obhájce titulu si poradil i s Chievem, když na jeho půdě zvítězil 4:0, a připsal si dvanácté vítězství v řadě. Stará dáma ale i nadále zůstává v tabulce druhá. Dvoubodový náskok v čele si po výhře 5:1 na Empoli udržela Neapol. Dařilo se i AS Řím. Trápící se celek z hlavního města poprvé zvítězil pod Lucianem Spalettim, a to 3:1 s Frosione. 

Slavící fotbalisté Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

AC Milán zvládl očekávané milánské derby a připravil Interu čtvrtý zápas v řadě bez výhry. Skóre vyrovnaného utkání otevřel ve 35. minutě stoper Alex, který hlavou poslal do sítě Hondův přímý kop.

Utkání se rozhodovalo po 70 minutách hry. Po zákroku Alexe na Icardiho sice mohl sám hostující útočník vyrovnat z pokutového kopu, jenže trefil pouze tyč. A jen o tři minuty později našel Niang ve vápně Carlose Baccu, který zvýšil vedení Rossoneri. Během dalších čtyř minut navíc přidal Niang do sítě šokovaného Interu třetí zásah.

AC na výhru v derby čekalo od dubna 2014, poprvé od dubna 2011 svému rivalovi nastřílelo tři góly. V tabulce však za Interem stále zaostává. Svěřencům Siniši Mihajloviče patří šestá pozice, Inter je s pětibodovým náskokem pátý.

Juventus potvrdil skvělou formu již v šesté minutě, kdy Lichtsteiner našel před prázdnou bránou Álvara Moratu, který otevřel skóre. Španělský útočník neměl o moc těžší práci ani při své druhé brance, kdy mu přihrál Khedira. Morata svými dvěma zásahy navázal na stejný počin ze středečního pohárového zápasu proti Interu Milán.

Po přestávce Juventus vítězství potvrdil dalšími dvěma góly. Po hodině hry se z levé strany prosadil Álex Sandro a během šesti minut na jeho gól navázal Paul Pogba. Francouzský záložník se mohl prosadit ještě dvakrát, ale po krásné Lichtsteinerově přihrávce trefil jen břevno a v úplném závěru střílel pro změnu do tyče.

Obhájce titulu zvítězil 4:0 ve druhém venkovním utkání po sobě, což se mu podařilo poprvé za posledních 66 let. Před čtrnácti dny stejným poměrem vyhrál v Udine.

Neapol sice musela v domácím utkání proti Empoli skóre otáčet, nakonec však nedala svému soupeři příliš šancí. I přes řadu možností domácího týmu šli do vedení hosté po tečovaném přímém kopu Paredese, jenže po pěti minutách vyrovnal svým 22. ligovým gólem Gonzalo Higuaín a ještě do přestávky se z přímého kopu krásně trefil Insigne.

V druhém poločase přidala Neapol další tři góly. Jen sedm minut po přestávce jim ke třetímu pomohla vlastní branka obránce Michele Camporese. O závěrečné dva zásahy se postaral José Callejón.

Třetí je stále Fiorentina, která však na rozdíl od vedoucího dua nezvítězila a pouze remizovala 0:0 na hřišti Janova.

Radující se Stephan El Sharaawy (vpravo)
zdroj: AP autor: Riccardo De Luca

Bezbrankovou remízou skončil také zápas FC Turín s Hellasem Verona, který tak stále čeká na první vítězství v sezoně. Od nelichotivého rekordu italské ligy, o který se dělí Varese (17 proher, 11 remíz v sezoně 1971/72) s Anconou (21 proher, 7 remíz v sezoně 2003/04) klub dělí pouhých šest utkání.

Frosinone už v osmém zápase v řadě nedokázalo získat tři body a je předposlední, z celé Serie A navíc dosud obdrželo 48 branek, tedy suverénně největší počet.

Do vedení dostal domácí v 18. minutě druhým gólem v sezoně belgický záložník Naingollan, radost "Vlkům" ale vydržela pouhých šest minut. Zukanovič se sice snažil skluzem obrat Ciofaniho o míč, třicetiletý útočník si jej ale i s trochou štěstí pohlídal a zakončil mezi nohy gólmana Szczesného.

AS se ještě před přestávkou dostalo do několika dalších šancí, Frosinone ale podržel brankář Leali. Krátce po změně stran ale už nestihl zasáhnout proti patičce El Shaarawyho, jenž se tak prosadil v prvním duelu za AS po příchodu na hostování z AC Milán. V závěru upravil na konečných 3:1 přízemní střelou k tyči Pjanič.

Výsledky 22. kola Serie A

Carpi - Palermo 1:1 (74. Mancosu z pen. - 24. Gilardino), Atalanta - Sassuolo 1:1 (32. Denis - 27. Berardi), AS Řím - Frosinone 3:1 (18. Nainggolan, 48. El Shaarawy, 84. Pjanič - 24. Ciofani), Chievo - Juventus Turín 0:4 (6. a 40. Morata, 61. Sandro, 67. Pogba), Boloňa - Sampdoria Janov 3:2 (12. Mounier, 24. Donsah, 88. Destro z pen. - 54. Muriel , 80. Correa), FC Janov - Fiorentina 0:0, FC Turín - Hellas Verona 0:0, Neapol - Empoli 5:1 (83. a 88. Callejón, 33. Higuaín, 37. Insigne, 52. vlastní Camporese - 28. Paredes), Udine - Lazio Řím 0:0, AC Milán - Inter Milán 3:0 (35. Alex, 73. Bacca, 77. Niang).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články