Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Milánské derby nemělo vítěze, AS Řím vyhrál s novým trenérem i podruhé

Řím - Ve šlágru 26. kola italské ligy remizoval Inter Milán s městským rivalem AC 1:1 a v průběžné tabulce ztrácí na svého soupeře stále jeden bod. Fotbalisté AS Řím vyhráli 3:2 na hřišti Bergama a pod novým trenérem Aureliem Andreazzolim si v italské lize připsali druhé vítězství za sebou. Juventus porazil 3:0 Sienu a pojistil si první místo v tabulce, kterou vede o šest bodů před Neapolí. Ta pouze remizovala na hřišti Udine 0:0.

Miralem Pjanič (vlevo)
zdroj: Isifa autor: Paolo Magni

Milánské městské derby mělo zvláštní nádech zejména pro útočníka Rossoneri Maria Balotelliho, jenž v minulosti oblékal právě dres Interu. Italský kanonýr, který přišel do AC během zimního přestupního termínu z Manchesteru City, měl zejména v prvním poločase několik gólových příležitostí, skórovat však nedokázal. Po dvaceti minutách se ale šestnáctým ligovým zásahem prosadil jeho spoluhráč El Shaarawy, jenž střelou pod břevno zakončil spolupráci s Kevinem-Princem Boatengem.

V 71. minutě vyrovnával přesnou hlavičkou k tyči záložník Schelotto. Lednová posila Interu z Atalanty Bergamo se trefila v novém působišti vůbec poprvé. Inter tak neprohrál ve vzájemném ligovém duelu s AC již počtvrté za sebou, když předtím třikrát zvítězil. V tabulce se díky remíze posunul na čtvrté místo, bod za svého dnešního soupeře.

Andreazzoli, který na začátku února vystřídal po sérii pěti zápasů bez výhry na lavičce AS českého kouče Zdeňka Zemana, před týdnem získal cenné vítězství 1:0 nad obhájcem titulu Juventusem. Dnešní úspěch nad patnáctou Atalantou se ale rodil ještě složitěji. Římský tým prohrával po gólu Marka Livaji už v osmé minutě, za hosty ale brzy vyrovnal Marquinho. Ve 34. minutě otočil skóre z přímého kopu Miralem Pjanič, jenže ještě před přestávkou skóroval podruhé v zápase Livaja. Hráči AS rozhodli až v 71. minutě zásluhou hlavičky Vasilise Torosidise.

Vítězný gól Juventusu dal proti Sieně, která je vinou šestibodového odečtu na sestupové osmnácté příčce, přesně po půl hodině hry záložník Stephan Lichtsteiner. Na pojišťující branky si ale favorit počkal až do závěru: v 74. minutě se trefil Sebastian Giovinco a minutu před koncem ještě Paul Pogba. Chievo Verona prohrálo na hřišti Sampdorie Janov 0:2, český záložník Kamil Vacek se na hřiště nedostal.

26. kolo Serie A

Sampdoria Janov - Chievo 2:0 (33. Poli, 83. Eder), Bergamo - AS Řím 2:3 (8. a 44. Livaja - 12. Marquinho, 34. Pjanič, 71. Torosidis), Cagliari - FC Turín 4:3 (75. a 90.+4 Conti, 37. Sau z pen., 87. Pinilla z pen. - 47. Cerci, 54. Stefanovič, 90.+2 Bianchi z pen.), Juventus Turín - Siena 3:0 (30. Lichtsteiner, 74. Giovinco, 89. Pogba), Parma - Catania 1:2 (87. Amauri - 5. Lodi, 44. Keko), Inter Milán - AC Milán 1:1 (71. Schelotto - 21. El Shaarawy), Udine - Neapol 0:0, Lazio Řím - Pescara 2:0 (29. Radu, 35. Lulič).

Fotbalisté Neapole remizovali v dnešní dohrávce 26. kola italské ligy bez branek na hřišti Udine. Na druhém místě tabulky tak jejich ztráta na vedoucí Juventus narostla už na šest bodů. Neapol ztratila v Serii A body třetí remízou v řadě. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho, kteří minulý týden ve druhém kole Evropské ligy vypadli s Viktorií Plzeň, navíc podruhé za sebou nedokázali vstřelit branku.

Lazio Řím porazilo předposlední Pescaru 2:0 a posunulo se na třetí místo. V prvním poločase skórovali Radu a Lulič, jejich český spoluhráč Libor Kozák se na hřiště nedostal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články