Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Milánská přetahovaná pokračuje. Inter si poradil s Laziem, AC sestřelil Benátky

Souboj milánských velkoklubů o vedení v italské Serii A zdaleka není u konce. Inter vyhrál v 21. kole nad Laziem Řím 2:1 a vrátil se do čela soutěže poté, co AC Milán nastřílel tři góly Benátkám. Třetí zůstává Neapol, která porazila Sampdorii Janov 1:0. Jasný triumf si připsalo čtvrté Bergamo, jež deklasovalo Udine na jeho hřišti 6:2, Sassuolo zase rozstřílelo 5:1 Empoli. Také FC Turín s Davidem Zimou naděloval, když přehrál Fiorentinu 4:0. Juventus Turín smazal v dramatickém duelu dvoubrankové manko na hřišti AS Řím a vyhrál 4:3.

Hráči AC Milán se radují po gólu Ibrahimovice (vpravo)
zdroj: ČTK/PA autor: Francesco Scaccianoce / IPA

Inter měl proti Laziu lepší vstup do utkání a v 17. minutě se prosadil Martínez, jeho trefu ale rozhodčí po konzultaci s videem neuznali kvůli ofsajdu. "Nerazzurri" se dočkali po půl hodině hry, kdy otevřel skóre Bastoni.

Vedení domácím vydrželo jen pět minut. Za obranu Interu si zaběhl Immobile a patnáctým gólem v sezoně se přiblížil lídrovi tabulky střelců Vlahovičovi z Fiorentiny na rozdíl jediné branky. Útočník Lazia dosáhl této střelecké mety v šesté sezoně za sebou.

Inter byl dál aktivní a v 67. minutě rozhodl. Na centr Bastoniho si naskočil slovenský obránce Škriniar a zajistili úřadujícím šampionům 15. vítězství v tomto ročníku soutěže.

Fotbalisté AC Milán se v Benátkách dostali do vedení už ve druhé minutě, kdy se trefil Ibrahimovic, čímž se stal od roku 2000 po Cristianu Ronaldovi teprve druhým hráčem, který dal gól už osmdesátému týmu z nejlepších pěti evropských lig.

Náskok "Rossoneri" zvýšil na začátku druhé části Theo Hernández a tentýž hráč proměnil v 59. minutě i pokutový kop po ruce rakouského obránce Svobody, který obdržel červenou kartu. AC Milán vyhrál v lize třetí zápas po sobě, Benátky čekají na vítězství v soutěži již sedm utkání.

První triumf v tomto kalendářním roce slavila Neapol. Té pomohl k výhře 1:0 nad Sampdorií Janov ve 43. minutě Petagna. Svěřenci trenéra Spallettiho vyhráli teprve druhý z posledních sedmi ligových duelů a udrželi se na třetím místě. Čtvrté Bergamo rozhodlo o svém vysokém vítězství 6:2 na hřišti Udinese již v první půli, kdy si vypracovalo třígólový náskok. Dvakrát se v zápase prosadil kolumbijský útočník Muriel.

Nečekanou porážku utrpěla Verona, která doma nestačila na poslední Salernitanu. Hosté vedli od 29. minuty po trefě Djuriče. V 59. minutě přišel na hřiště Barák, který vystřídal Depaoliho a o čtyři minuty později vyrovnal domácí Lazovič. Dvacet minut před koncem vrátil vedení hostům po přímém kopu Kastanos. Verona, která dohrávala bez vyloučeného Iliče, je s 27 body dvanáctá. Salernitana vyhrála v lize po osmi zápasech.

Jasné vítězství 5:1 na hřišti Empoli slavilo Sassuolo a poprvé v historii zaznamenalo při venkovním zápase Serie A pět branek. Po dvou gólech vstřelili Raspadori a Scamacca.

Velký obrat předvedl na hřišti AS Řím hostující Juventus Turín

Juventus po brankách Abrahama, Mchitarjana a Pellegriniho prohrával ještě dvacet minut před koncem 1:3. V rozmezi 70. až 77. minuty však hráči "Staré dámy" díky gólům Locatelliho, Kulusevského a De Sciglia duel otočili.

Svěřenci kouče Mourinha mohli ještě vyrovnat sedm minut před koncem, kdy De Ligt dostal za hru rukou v pokutovém území druhou žlutou kartu, byl vyloučen a rozhodčí nařídili ve prospěch domácích pokutový kop. Pellegrini však při prvním pokusu brankáře Szczesného nepřekonal a při následné dorážce podklouzl a branku minul.

FC Turín si vyšlápl na Fiorentinu po výsledku 4:0. Reprezentační stoper David Zima odehrál závěr zápasu, do hry přišel jako střídající hráč v 88. minutě za rozhodnutého stavu.

"Býci" rozhodli o osudu utkání třemi góly v rozmezí 19. a 31. minuty. Skóre otevřel hlavou Singo, následně se dvakrát trefil Brekalo a čtvrtou branku přidal po změně stran Sanabria. Tři branky v úvodní půlhodině vstřelil turínský celek téměř po pěti letech. FC Turín se výhrou posunul na deváté místo tabulky. Fiorentina prohrála po pěti ligových duelech a je sedmá.

Duel Cagliari s Boloňou se kvůli opatřením proti šíření koronaviru odehraje v úterý. Kvůli rostoucímu počtu pozitivních testů na koronavirus kluby v sobotu odsouhlasily, že se od 15. ledna do 5. února uskuteční zápasy Serie A před maximálně pěti tisíci fanoušky v hledišti.

Italská liga - 21. kolo:

Benátky - AC Milán 0:3 (48. a 59. z pen. T. Hernández, 2. Ibrahimovic), Empoli - Sassuolo 1:5 (16. Henderson - 24. a 71. Raspadori, 67. a 90. Scamacca, 13. Berardi z pen.), Neapol - Sampdoria Janov 1:0 (43. Petagna), Udine - Bergamo 2:6 (59. vlastní Djimsiti, 88. Beto - 22. a 76. Muriel, 17. Pašalič, 43. Malinovskij, 89. Maehle, 90.+2 Pessina), AS Řím - Juventus Turín 3:4 (11. Abraham, 48. Mchitarjan, 53. Pellegrini - 18. Dybala, 70. Locatelli, 74. Kulusevski, 77. De Sciglio), FC Janov - Spezia 0:1 (14. Bastoni), Hellas Verona - Salernitana 1:2 (63. Lazovič - 29. Djurič, 70. Kastanos), Inter Milán - Lazio Řím 2:1 (30. Bastoni, 67. Škriniar - 35. Immobile), FC Turín - Fiorentina 4:0 (23. a 31. Brekalo, 19. Singo, 58. Sanabria).

Zápasy Cagliari - Boloňa byl odložen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články