Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Milan Škoda: S bráchou si určitě zavoláme, škádlit se ale nebudeme

Praha – Dvěma góly rozhodl o vítězství svého týmu. Milan Škoda, útočník pražské Slavie, prožil ideální vstup do jarní části sezony. Režíroval triumf nad Jihlavou (2:0) a poskočil do čela tabulky kanonýrů, kde se momentálně dělí o první místo s Davidem Lafatou ze Sparty a bratrem Michalem, který působí v Brně. 

"S bráchou si určitě zavoláme, ale škádlit se nebudeme. I on bude stejně jako já rád, že jsem dal dva góly," řekl s úsměvem Škoda.

První duel po zimní přestávce hodnotil pozitivně. "Určitě panuje velká spokojenost. Je důležité, že jsme získali tři body. Dva góly jsou samozřejmě taky příjemné. Vstup do jara je vždy obrovsky důležitý. Myslím, že první poločas byl i herně dobrý," doplnil reprezentační forvard.

Jednatřicetiletý Škoda navázal na povedený závěr minulého roku, kdy během posledních čtyř podzimních kol vstřelil čtyři góly. 

V sobotu otevřel skóre ve 28. minutě po dlouhém pasu od Michala Frydrycha. "Dal mi to úžasně. Ani nevím, jestli jsem si to dal na prsa, spíš asi na krk. Ale naštěstí jsem si to dal před sebe, brankář vyběhl a já to dal kolem něj," popsal Škoda. 

V 51. minutě pak s pomocí břevna proměnil penaltu. "Trošku mi zatrnulo. Klasicky si řeknete, že to dáte po zemi k tyči, a ono to je tohle," vtipkoval Škoda. "Penalty nekopu úplně rád, ale nedali jsme ji asi třikrát za sebou, tak jsem si prostě už řekl, že se na to nebudu koukat a že si míč vezmu. Dokud budu dávat góly, budu na ně chodit," pokračoval.

Mohl si připsat i hattrick, ale v první půli mu dvakrát zkazila radost branková konstrukce. V prvním případě po hlavičce výborně vytáhl míč na tyč hostující brankář Jan Hanuš. "Fantasticky to lapil," uzavřel Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články