Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Milán přes domácí remízu věří proti Barceloně v postup

Praha - I domácí bezbranková remíza může v pohárovém klání domácímu týmu udělat velkou radost. Čerstvým důkazem jsou fotbalisté AC Milán, kteří si hodně váží i výsledku 0:0 v prvním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů s Barcelonou, největším letošním favoritem a obhájcem loňského triumfu. Italští šampioni teď věří, že příští úterý na Nou Campu první výsledek přetaví i v senzační postup. "Budeme hrát pořád svoji hru. Můžeme jít dál, jsem optimista," uvedl útočník AC Ibrahimovic, který bude mít při návratu na Nou Camp, kde strávil sezonu 2009/10, o zvláštní motivaci znovu postaráno.

Zlatan Ibrahimovič a Lionel Messi
zdroj: AP autor: Luca Bruno

"Hráčům mohu k jejich výkonu jenom gratulovat, uhráli jsme velmi dobrý výsledek a v Barceloně můžeme hrát o postup. Přestáli jsme několik těžkých momentů, ale pokaždé jsme ukázali naši sílu," řekl milánský kouč Massimiliano Allegri. Jeho tým jako by se poučil z minulých duelů s Katalánci: oba velkokluby se letos v LM poměřily už v "plzeňské" základní skupině, Milán inkasoval celkem pět branek a hned třikrát byl pokořen v domácím listopadovém utkání.

Tentokrát v repríze finále z roku 2004 Barcelona na San Siru skórovat nedokázala. "Sehráli jsme jednoznačně nejlepší zápas proti Barceloně v letošní sezoně. Výborně jsme bránili a byli i dost nebezpeční dopředu," poznamenal Allegri, kterého mrzelo to, že Ibrahimovic a Robinho v prvním poločase zahodili velké šance. Nenápadným hrdinou AC se ale stal obránce Luca Antonini. Na hřišti ustrážil Lionela Messiho a navíc předvedl klíčový zákrok utkání, když před prázdnou brankou odvrátil málem gólovou střelu Sáncheze. "Slavil jsem, jako kdybych dal branku. Byl to důležitý zákrok v klíčové pasáži zápasu," radoval se milánský zadák.

Kouč Barcy Pep Guardiola připustil, že směrem k domácímu utkání může být komplikace, že jeho nabitý soubor ve středu na soupeřově půdě neskóroval. Milánu totiž venku stačí uhrát k postupu jakoukoliv remízu, když vstřelí alespoň jeden gól. "Ano, je to trochu komplikace, že jsme se venku střelecky neprosadili. Myslím, že doma budeme muset skórovat aspoň dvakrát, protože jeden gól stačit nemusí. Milán je v mnoha ohledech velmi silný tým, ale pro nás se nic nemění. Budeme hrát na vítězství, jsme na to už zvyklí," řekl Guardiola.

Ten bral jako kompliment, když jeho protějšek Allegri mluvil o tom, že Milán si i domácí remízy váží. "Když je Milán za takový výsledek šťastný, je to i pro nás pochvala," uvedl Guardiola. Po duelu na San Siru upozornil i na to, že jeho hráčům ztěžoval kombinaci špatný terén. Milánským to prý nahrávalo, protože mohli rychleji formovat obranu. Fenomén Lionel Messi po minulé pětibrankové kanonádě proti Leverkusenu cestu k brance hledal marně a nedosáhl na letošní třináctou trefu v LM.

Trávník na San Siru byl podle Guardioly v hrozném stavu. "Pokud chce UEFA nabízet velké divadlo, měla by přemoci podobné problémy. AC i Inter by si zasloužily lepší hřiště. Ale nebudeme si stěžovat, nikdy jsme to nedělali," utrousil ironicky Guardiola. "Ale i tak před týmem smekám. V Miláně jsme měli sedmnáct střel na branku, což je skvělé číslo. U nás bude hřiště v mnohem lepším stavu a naší hře to jenom pomůže. Pokud chcete být opravdovými šampiony, musíte překonat hodně překážek," prohlásil barcelonský trenér.   

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články