Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Milan Černý míří do Sivassporu

Sivas (Turecko) - Fotbalista Milan Černý míří ze Slavie do tureckého Sivassporu. Bronzový medailista z mistrovství Evropy do 21 let absolvoval zdravotní testy a s patnáctým celkem uplynulého ročníku turecké ligy podepsal předběžnou tříletou smlouvu. Kluby jsou na podmínkách transferu dohodnuty, administrativně dotažen však může být přestup až po valné hromadě Slavie 18. července, sdělil hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. Pražané za Černého dostanou údajně v přepočtu mezi 20 až 30 miliony korun.

Černý již odcestoval s novým klubem na soustředění do Rakouska. Zpočátku se bude třiadvacetiletý ofenzivní záložník na herním kempu připravovat individuálně, neboť ho trápí lehké zranění kotníku. Jeho příchod do Turecka může být formálně uzavřen až po pondělní valné hromadě Slavie, na které bude zvoleno nové představenstvo. Smlouvu pak musejí podepsat dva statutární zástupci klubu.

Transfer Černého do Sivassporu je ve stejné fázi jako odchod jeho spoluhráče ve Slavii obránce Ondřeje Čelůstky do Trabzonsporu. Také on se s tureckým klubem dohodl na předběžné smlouvě, definitivně uzavřena ale může být transakce až po valné hromadě.

Černý se stane spoluhráčem dvou Čechů stopera Jakuba Navrátila a defenzivního záložníka Tomáše Rady, kteří do tureckého klubu přestoupili před půl rokem z Plzně. Sivasspor patří k slabším tureckým celkům, v uplynulé sezoně skončil na prvním nesestupovém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články