Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Milan Baroš je blízko angažmá v ostravském Baníku

Ostrava – Česká Gambrinus liga s velkou pravděpodobností zažije velký návrat. Do ostravského Baníku by se měl po jedenácti letech vrátit bývalý reprezentant Milan Baroš. Jedenatřicetiletý útočník se dohodl se svým současným celkem Galatasarayem Istanbul na rozvázání smlouvy a jaro by tak měl odehrát v dresu svého mateřského klubu.

Slezský klub se k probíhajícím jednáním zatím vyjadřuje zdrženlivě, ale zdroje z Barošovy bezprostřední blízkosti mluví o tom, že bývalý český reprezentant má v turecké metropoli sbaleno a v pohotovostním režimu čeká už jen na dořešení posledních formalit. "Oficiálně nemohu zatím nic potvrdit, jednání stále probíhají," řekla mluvčí Baníku Eva Šimčíková.

Barošův návrat do Ostravy by byl největším přestupem zimní přestávky. Už jen proto, že kvůli mateřskému a nesolventnímu klubu, který se až po uši topí v dluzích, odmítl řadu nabídek včetně Sparty nebo Palerma. "Baník je moje srdcová záležitost, nedám na ten klub nikdy dopustit," řekl vigantický rodák při své říjnové návštěvě Ostravy u příležitosti oslav devadesátého výročí založení klubu.

Baroš z Ostravy odešel v lednu 2002 ještě za éry majitele Aloise Hadamczika, takřka za 200 milionů přestoupil do Liverpoolu, s nímž se mohl v roce 2005 radovat z triumfu v Lize mistrů. Následovala angažmá v Aston Ville, Lyonu, Portsmouthu a Galatasarayi, kde se však po příchodu Didiera Drogby stal nadbytečným.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články