Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mihajlovič skončil v AC Milán, tým do konce sezony povede Brocchi

Milán - AC Milán znovu mění trenéra. Ani Siniša Mihajlovič nevydržel jako kouč Rossoneri celou sezonu, stejně jako před ním Allegri, Seedorf či Inzaghi. Vedení jej nahradí do konce sezony Cristianem Brocchim, bývalým záložníkem Lazia, který ještě nevedl žádný tým. Milán se sice v letošní sezoně pod Mihajlovičem zvedl a na přelomu sezony prohrál jen jedno z 19 utkání. V posledních pěti utkáních ale Rossoneri nezvítězili ani jednou.

"Děkuji za podporu. Bylo mi ctí!" napsal Mihajlovič po nočním jednání s Berlusconim a výkonným ředitelem klubu Adrianem Gallianim. "Klub by rád Mihajlovičovi poděkoval za oddanost a tvrdou práci, kterou v této sezoně odvedl," uvedli zástupci AC Milán.

Sedmačtyřicetiletý Mihajlovič převzal AC před rokem a podepsal dvouletou smlouvu. Osmnáctinásobné italské šampiony dovedl v této sezoně do finále domácího poháru, v lize ale týmu patří až šestá příčka. Na páté místo, zajišťující účast v evropských soutěžích, ztrácí šest kol před koncem sedm bodů. Na vedoucí Juventus má manko propastných 27 bodů.

Mihajlovič se v AC dostal pod tlak takřka okamžitě po začátku sezony, kdy s týmem prohrál čtyři z úvodních sedmi zápasů. Aktuální série pěti zápasů bez vítězství zřejmě Berlusconiho přesvědčila, že je změna nutná ještě před koncem ligy. AC totiž hrozí, že pokud prohraje i pohárové finále s Juventusem, bude potřetí za sebou v pohárové Evropě chybět.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články