Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Midtjylland s debutantem Kadlecem si doma vyšlápnul na United

Václav Kadlec si odbyl soutěžní debut za Midtjylland a dánský mistr v úvodním duelu 2. kola fotbalové Evropské ligy porazil Manchester United 2:1. Bývalý útočník Eintrachtu Frankfurt či Sparty Praha odehrál 85 minut, po celý zápas byl na hřišti jeho spoluhráč Filip Novák. Basilej s Tomášem Vaclíkem a kapitánem Markem Suchým prohrála na půdě St. Etienne 2:3.

Hráči Midtjyllandu slaví druhý gól do sítě Manchesteru United
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Dresling

Manchester se potýká s rozsáhlou marodkou a při předzápasové rozcvičce na hřišti Midtjyllandu se mu zranil také brankář De Gea, kterého nahradil Romero. V 11. minutě se musel poprvé předvést, když Novák od rohového kopu nacentroval na Hansena, s jeho hlavičkou si ale argentinský gólman poradil.
 
V 36. minutě mohl otevřít skóre Kadlec, v souboji jeden na jednoho však nedokázal brankáře hostů překonat a na druhé straně vzápětí skóroval po Lingardově centru Depay. Nizozemský reprezentant se prosadil poprvé od 21. listopadu. Ještě před přestávkou ale po individuální akci vyrovnal Sisto.
 
V 59. minutě obránce Manchesteru Love ostře fauloval Nováka, který ale po ošetření mohl v zápase pokračovat. Byl tak i u rozhodující akce, když v 77. minutě střídající útočník Onuachu překonal Romera střelou k tyči.

Basilej po 39 minutách prohrávala už o dvě branky po trefách Salla a Monneta-Paqueta. Také švýcarský celek ale následně využil dvě standardní situace. V závěru poločasu snížil po rohovém kopu Samuel a po změně stran vyrovnal z penalty Janko. Přesto St. Etienne dosáhlo na výhru, v 77. minutě si připsal rozhodující trefu Bahebeck, který v týmu hostuje z Paris St. Germain.

Ve šlágru čtvrtečního programu se Villarreal postaral o první porážku Neapole

Dortmund si připravil dobrou pozici do odvety, když porazil FC Porto 2:0. Už po šesti minutách překonal gólmana Casillase obránce Piszczek, který se v Evropské lize trefil poprvé od září 2009, kdy ještě působil v berlínské Hertě. Pojistku přidal v druhém poločase Reus, jenž se v posledních pěti soutěžních utkáních podílel na stejném počtu gólů: tři dal a na dva přihrál.
 
První porážku v tomto ročníku Evropské ligy zaznamenala Neapol, která na hřišti Villarrealu podlehla 0:1. Postaral se o to gólem z 82. minuty Suárez. Fiorentina remizovala s Tottenhamem 1:1, obhájci titulu z FC Sevilla porazili překvapení soutěže Molde 3:0.

Utkání Villarreal - Neapol
zdroj: ČTK/EFE autor: Domenech Castelló

Rapid si odvezl z Valencie velký gólový příděl

Valencie v sobotu v lize poprvé uspěla pod trenérem Garym Nevillem, když porazila Espaňol 2:1, a na výhru navázala debaklem, který uštědřila Rapidu Vídeň. Rakouský celek, který v základní skupině dvakrát porazil Viktorii Plzeň, prohrával po 35 minutách už 0:5.

Velkou zásluhu na tom měl dvacetiletý Mina, jenž do Valencie přestoupil v létě z Viga. Vedle dvou vstřelených branek asistoval Parejovi, Negredovi a Gomesovi. V závěru na konečných 6:0 upravil Rodrigo a Nevilleovi tak jeho svěřenci dali hezký dárek k 41. narozeninám.

Krásným gólem se prezentoval v zápase Marseille - Bilbao útočník hostů Aduriz a 26. soutěžní trefou v sezoně rozhodl o výhře Basků. Pětatřicetiletý forvard je se sedmi brankami nejlepším střelcem Evropské ligy.

Liverpool remizoval bez branek v Augsburgu, za který nenastoupil záložník Jan Morávek, stejným výsledkem skončil zápas Šachtaru Doněck se Schalke. Šanci nedostal ani Martin Zeman, jehož Sion podlehl Braze 1:2. Leverkusen zvítězil díky gólu Bellarabiho 1:0 v Lisabonu nad Sportingem.

Výsledky úvodních utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Fiorentina - Tottenham 1:1 (0:1)
Branky: 59. Bernardeschi - 37. Chadli z pen.
   
Dortmund - Porto 2:0 (1:0)
Branky: 6. Piszczek, 71. Reus.
   
Anderlecht - Olympiakos Pireus 1:0 (0:0)
Branka: 68. Mbodji.

Midtjylland - Manchester United 2:1 (1:1)
Branky: 44. Sisto, 77. Onuachu - 37. Depay.
   
Sevilla - Molde 3:0 (1:0)
Branky: 35. a 49. Llorente, 72. Gameiro.
   
Villarreal - Neapol 1:0 (0:0)
Branka: 82. Suárez.
   
St. Etienne - Basilej 3:2 (2:1)
Branky: 9. Sall, 39. Monnet-Paquet, 77. Bahebeck - 44. Samuel, 56. Janko z pen.
   
Valencie - Rapid Vídeň 6:0 (5:0)
Branky: 4. a 25. Mina, 10. Parejo, 29. Negredo, 35. Gomes, 89. Rodrigo.

Augsburg - Liverpool 0:0
   
Galatasaray - Lazio Řím 1:1 (1:1)
Branky: 12. Sarioglu - 21. Milinkovič-Savič.

Sion - Braga 1:2 (0:1)
Branky: 53. Konaté - 13. Stojiljkovič, 61. R. Silva. ČK: 90. Vukčevič (Braga).
   
Šachtar Doněck - Schalke 0:0
ČK: 86. Kučer (Šachtar).
   
Marseille - Bilbao 0:1 (0:0)
Branka: 54. Aduriz.

Sporting Lisabon - Leverkusen 0:1 (0:1)
Branka: 26. Bellarabi. ČK: 74. Semedo (Sporting).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články