Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Michal Špit se v nové roli těší na podještědské derby

V nejvyšší fotbalové soutěži odchytal Michal Špit během své aktivní kariéry úctyhodných 299 zápasů, přičemž většinu z nich nasbíral během působení v Jablonci. V tomto klubu čerstvě funguje na postu trenéra gólmanů a těší se již na nadcházející derby s Libercem, které můžete v sobotu 20. února sledovat v přímém přenosu od 17:30 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Špit: Vybrat brankářskou jedničku nebylo jednoduché

Významná změna ve fotbalovém životě Michala Špita se udála během zimní pauzy, kdy se po dohodě s klubem přesunul na novou pozici. "Jednoduché rozhodnutí to nebylo, ale když jsem si pak vyhodnotil všechny faktory a zvážil jsem, že už mám nějaký věk, tak to řešení bylo správné," tvrdí Špit s odstupem času o svém odchodu do hráčského důchodu.

O derby s Libercem: "Bez nadsázky je tohle pro Jablonec největší zápas sezony."

V nové roli jej čekal nelehký úkol, a to vybrat v zeleno-bílém dresu gólmanskou jedničku do jarní části sezony. Na výběr bylo hned z trojice vyrovnaných adeptů ve složení Vlastimil Hrubý (72 ligových startů) - Michal Bárta (26 ligových startů) - Roman Valeš (41 ligových startů). Důvěru Špita i trenéra si nakonec získal Bárta.

Podle Špitových slov bylo o to těžší rozhodnutí určit, kdo bude brankářskou trojkou. "Už jsem to někde říkal, že jsem neměl problém s tím, kdo bude chytat, ale koho dát na pozici trojky, že mi toho dotyčného bude líto. Taková nemilosrdná rozhodnutí ale k fotbalu patří. Větší část rozhodnutí byla na mně, s trenéry jsme se pak na jednom jméně shodli," dodal Špit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články