Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Mexiko klopýtlo s Jamajkou, Van Kesselovo Curacao na šampionátu končí

Denver – Se Zlatým pohárem Severní a Střední Ameriky se loučí Curacao s Gino van Kesselem, kmenovým hráčem Slavie. Karibský celek po smolné prohře s Jamajkou prohrál 0:2 i se Salvadorem, který se trefil dvakrát v rozmezí čtyř minut. Naopak Mexiko i Jamajka se přiblížily postupu, když ve vzájemném utkání remizovaly 0:0.

Smutnící Gino van Kessel v utkání s Jamajkou (vpravo)
zdroj: Reuters autor: Orlando Jorge Ramirez

Jamajka ve čtvrtek v Denveru před téměř 50 tisíci diváky vsadila vše na obranu. Mexiko sice mělo šest střel na branku, ale gólu se nedočkalo. Z tribun navíc hráči slyšeli pískot.

"Fanoušci si koupili lístek a chtěli vidět výhru, takže chápeme jejich frustraci. Nehráli jsme, jak jsme chtěli. Výsledek určitě není dobrý," řekl asistent Luis Pompilio Páez. Ten opět tým vedl místo trenéra Juana Carlose Osoria, který si odpykal druhý díl ze šestizápasového trestu za urážky rozhodčího.

Je nám líto, video expirovalo.
Obhájci z Mexika nedokázali dobýt jamajskou tvrz

"Vzadu jsme hráli solidně. Bylo to kolektivní úsilí, bod určitě bereme," hodnotil jamajský kouč Theodore Whitmore, jehož tým si za celý zápas vytvořil jedinou slibnější šanci.

Z každé skupiny postoupí dva celky, ve čtvrtfinále je doplní dva ze tří týmů na třetích místech. Finálový duel o fotbalového krále Severní a Střední Ameriky je na programu 26. července.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky v USA

Skupina C

Salvador - Curacao 2:0 (2:0) Branky: 21. Mayen, 24. Zelaya.
Mexiko - Jamajka 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články