Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mexičané vyřadili Honduras, v semifinále Zlatého poháru narazí na Jamajku

Glendale (USA) - Do semifinále Zlatého poháru na mistrovství Severní a Jižní Ameriky postoupily Mexiko a Jamajka. Mexičané si poradili s Hondurasem 1:0 díky brance Pizarra, Jamajčané přetlačili Kanadu 2:1. Oba postupující se v dalším kole střetnou v repríze finále šampionátu z roku 2015. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Spojené státy a Kostarika.

Fotbalisté Mexika
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jeff Brown

Jedinou branku Mexika vstřelil ve čtvrté minutě Rodolfo Pizzaro a jako teprve druhý hráč na turnaji dokázal překonat brankáře Luise Lópeze. Na lavičce vítězů opět chyběl trenér Juan Carlos Osorio, který si odpykával čtvrté utkání ze šestizápasového trestu za urážky rozhodčího na nedávném Poháru FIFA.

Také Jamajce pomohl rychlý gól, když se už v šesté minutě prosadil Shaun Francis. Krátce po přestávce zvýšil na 2:0 Romario Williams a za Kanadu po hodině hry snížil Junior Hoilett. Rovněž jamajský gólman Andre Blake inkasoval na probíhajícím šampionátu teprve podruhé.

V semifinále narazí Jamajka na Mexiko a proti majitelům rekordních sedmi titulů ze Zlatého poháru si na turnaji zahrají už podruhé, když v základní skupině skončil vzájemný duel bezbrankovou remízou. Ve finále předchozího šampionátu v roce 2015 vyhrálo Mexiko 3:1. Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí USA a Kostarika.

Je nám líto, video expirovalo.
Mexiko zdolalo Honduras, Jamajka si poradila s Kanadou

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky - čtvrtfinále v Glendale (USA):

Jamajka - Kanada 2:1 (1:0) Branky: 6. Francis, 50. Williams - 61. Hoilett.

Mexiko - Honduras 1:0 (1:0) Branka: 4. Pizarro.

Semifinálové dvojice: Kostarika - USA, Mexiko - Jamajka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články