Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Messiho těší, že má v Pilařovi svého 'dvojníka'

Barcelona (Španělsko) – Když se "vládce" fotbalového světa Lionel Messi dozvěděl, že má i v Plzni svého dvojníka, nejprve nad tou poznámkou jen zmateně kroutil hlavou, ale při dodatečném vysvětlení už roztáhl tvář do širokého úsměvu. "Je hezké vědět, že i v jiných zemích jsou profesionálové, které nazývají po mně. Je to milé, člověka to potěší," reagoval slavný Argentinec na zmínku o plzeňském záložníkovi Václavu Pilařovi, jemuž se někdy "český Messi" přezdívá.

Lionel Messi
zdroj: ČT24

Oba hráči se proti sobě s velkou pravděpodobností postaví v dnešním zápase Ligy mistrů na Nou Campu. Messi i Pilař mají několik věcí společných, byť se argentinský fotbalista pohybuje v jiných sférách než český reprezentant. Ani jeden z nich nevyrostl do 170 centimetrů, oba mají na hřišti hodně ofenzivních úkolů, hrají v křídelním prostoru a vyžívají se v technických finesách.

A Pilař netají svůj obdiv k barcelonské superstar, která je celosvětovým fenoménem. "Ale společnou máme asi jen tu výšku. Messi je jenom jeden. Nějakej Messi z Plzně tady asi nikoho zajímat nebude," mínil Pilař, když se dnes na Nou Campu chystal na předzápasový trénink. "Člověku lichotí, když ho někdo srovnává s takovým borcem, jako je Messi, ale musím to brát s nadhledem a pokorou," poznamenal.

Messi podle všeho o Pilařovi až do úterní tiskové konference, na níž se dozvěděl, že i v České republice má svůj "klon", ještě nikdy neslyšel. Když ale dorazil do sálu, kde se tísnilo přes sto žurnalistů z celého světa, vážně mluvil o tom, že i "neznámá" Plzeň má jeho respekt. "Díváme se na ni jako na všechny naše soupeře. Pozorní musíme být už jenom proto, že hrajeme Ligu mistrů. To mluví za všechno, v ní není žádný tým snadný," upozornil Messi.



Dvojnásobný nejlepší hráč světa se spoluhráči absolvoval sezení u videa, kde jim trenér Pep Guardiola Plzeň představil. Ale Messi už předtím tušil, s kým bude mít na hřišti čest. "Vím, jak Plzeň hrála minulý zápas v Miláně, který to měl hlavně v prvním poločase dost těžké. My budeme mít o Plzni dost informací. Ale budeme hrát tak, jak jsme zvyklí. Nic měnit nebudeme. Chceme mít zase míč co nejčastěji pod kontrolou. Takže žádná změna," líčil Messi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články