Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Messiho a spol. povede v Barceloně trenér Valverde

Barcelona – Hvězdy fotbalové Barcelony mají nového kouče. Luise Enriqueho, který se po třech sezonách cítil unavený a rozhodl se skončit, nahradil podle očekávání třiapadesátiletý Ernesto Valverde, jenž dosud vedl Bilbao. V pondělí to oznámil prezident klubu Josep Maria Bartomeu s tím, že kouč podepsal smlouvu na dva roky.

Ernesto Valverde, nový kouč Barcelony
zdroj: ČT4 autor: ČTK/EFE/Salvador Sas

"Je na tuto práci velmi natěšený, ale má i potřebné schopnosti a zkušenosti," řekl prezident klubu na tiskové konferenci. "Miluje mládežnický fotbal a je to ten správný typ trenéra pro náš klub. Mezi jeho přednostmi je i schopnost využívat pro trénink moderní technologie," dodal.

Spolu s Valverdem přicházejí i jeho dlouholetí spolupracovníci - asistent Jon Aspiazu a kondiční trenér Antonio Pozanco. Bývalý útočník Valverde byl v letech 1988 až 1990 hráčem Barcelony. Získal s ní Španělský pohár a Pohár vítězů pohárů. Bilbao trénoval od roku 2013, předloni s ním vyhrál španělský Superpohár a v uplynulé sezoně dovedl klub na sedmé místo v La Lize. Předtím koučoval Valencii, Villarreal či Espaňol, s nímž byl v roce 2007 ve finále Poháru UEFA, v zahraničí vedl Olympiakos Pireus.

Barcelona v uplynulé sezoně skončila ve španělské lize na druhém místě za Realem a neobhájila titul. V Lize mistrů vypadla ve čtvrtfinále. Získala však španělský pohár a Superpohár. Luis Enrique tak odchází od týmu se ziskem devíti trofejí jako třetí nejúspěšnější kouč v historii katalánského klubu. Po třech sezonách na lavičce se však již cítil unavený, a proto neprodloužil smlouvu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články