Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Messi zařídil Barceloně druhou výhru, Real remizoval

Madrid – I když atmosféra okolo Barcelony v současnosti není ideální, na hřišti se to zatím v La Lize tolik neprojevuje. Katalánský velkoklub ovládl i své druhé utkání sezony a velký podíl na tom měl Lionel Messi, který v Alavési vstřelil dvě branky a Barcelona tak zvítězila 2:0. Naopak ani napodruhé se Villarreal nedočkal bodu ani vstřeleného gólu, když na půdě Realu Sociedad prohrál 0:3. Ztratil i Real Madrid, který remizoval 2:2 s Valencií.

Slavící Messi a Paco Alcácer
zdroj: Reuters autor: VINCENT WEST

Barcelona měla velkou šanci otevřít skóre v závěru prvního dějství. Rozhodčí Del Cerro nařídil v 38. minutě pokutový kop po faulu na Piquého a k penaltě se postavil Messi. Zvolil variantu s krátkým rozběhem, jeho pokus k levé tyči ale gólman Pacheco vyrazil. Ani domácí nebyli bez šance, Sobrinovu příležitost zneškodnil Ter Stegen.

Deset minut po přestávce už argentinský kanonýr Messi Pacheca překonal a po tečované střele oslavil 350. ligový gól. O chvíli později navíc přidal druhou branku, když se po zaváhání domácí obrany míč odrazil od Alcácera právě k Messimu a ten pohotově zakončil. Čtvrt hodiny před koncem mohl Messi zkompletovat hattrick, jeho pokus ale skončil na břevnu. 

Souboj mezi Realem Sociedad a Villarrealem, tedy šestým a pátým celkem minulé sezony, rozhodlo už úvodní dějství. Ve 25. minutě se jako první prosadil Willian José, který po rohovém kopu poslal nadvakrát míč do sítě a navázal na přesný zásah z úvodního kola.

Druhý gól přidal po závaru před brankou umístěnou střelou k levé tyči Xabi Prieto. Těsně před koncem poločasu završil rychlý brejk lobem přes strážce svatyně hostí Juanmi a připsal si rovněž druhou trefu v sezoně.

Sevilla těsně vyzrála na Getafe

Záložník Ganso rozhodl v 83. minutě zápasu o výhře fotbalistů Sevilly 1:0 na hřišti nováčka Getafe, které dosud čeká na první gól i vítězství v sezoně. Getafe rozhodně nebylo pro andaluský celek jednoduchým soupeřem, v prvním poločase si vypracovalo více šancí než soupeř. Ndiaye ani Molina je ale nedokázali využít.

Jediný gól zápasu tak padl až sedm minut před koncem, kdy se po Mercadově centru prosadil Ganso. V závěru mohl po rychlém kontru pojistit výhru hostů Muriel, nepřekonal však gólmana Guaitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Real bez Ronalda a Ramose jen remizoval s Valencií

Real uhrál s Valencií pouze bod

Real se proti Valencii ujal vedení po deseti minutách, kdy se po chybné rozehrávce hostů dostal k míči Asensio a technickou střelou překonal gólmana Neta. "Bílý balet" jako první tým z elitních pěti evropských lig dokázal skórovat v 70 soutěžních zápasech po sobě.

Odpověď Valencie na sebe ale nenechala dlouho čekat a už po osmi minutách vyrovnal po Latově centru Soler. V závěru poločasu se do několika šancí dostal Benzema, skóre však nezměnil. Po změně stran domácí pokračovali v tlaku, ale hrozila i Valencie.

V 73. minutě se musel domácí brankář Navas vytáhnout při Parejově přímém kopu, o čtyři minuty později už ale kostarický gólman nestačil na Kondogbiovu skákavou střelu k tyči. Francouzský záložník stylově začal své působení ve Valencii, kde hostuje z Interu Milán.

V 83. minutě ale Asensio vstřelil druhý gól v zápase, tentokrát z přímého kopu. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout Benzema, jenže ve vyložené příležitosti ani netrefil bránu. V nastavení pak jeho hlavičku na tyč vytáhl Neto.

Výsledky 2. kola La Ligy

Real Sociedad - Villarreal 3:0 (25. Willian José, 34. Prieto, 45. Juanmi), Betis Sevilla - Celta Vigo 2:1 (31. León, 77. Feddal - 10. Maxi Gómez), Alavés - Barcelona 0:2 (55. a 66. Messi), Las Palmas - Atlético Madrid 1:5 (58. Calleri - 62. a 75. Koke, 3. Correa, 5. Carrasco, 88. Thomas), Eibar - Bilbao 0:1 (38. Aduriz), Espaňol Barcelona - Leganés 0:1 (28. Mantovani), Getafe - FC Sevilla 0:1 (83. Ganso), Real Madrid - Valencie 2:2 (10. a 83. Asensio - 18. Soler, 77. Kondogbia).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články