Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Messi zahrál dvakrát na housle a Barcelona postoupila, Bayern také

Dvakrát se trefil mezi nohy belgického brankáře Thibauta Courtoise barcelonský útočník Lionel Messi a pomohl svému týmu k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, kam Barcelona postoupila po výhře 3:0. Mezi osm nejlepších týmů soutěže už ve středu před tím v klidu prošel Bayern Mnichov. Ten po výhře v Mnichově 5:0 nad Besiktasem zvítězil i v odvetě v Istanbulu 3:1.

Messi překonává Courtoise
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Huebner/Lau

Messi byl u všeho

Barcelona začala zhurta. Messi, kterému se před dvěma dny narodil třetí syn, se ve třetí minutě dostal k míči, bleskově zrychlil a nahrál Suarézovi, ten mu se štěstím (míč se odrazil od bránícího hráče) vrátil balon. Největší hvězda domácího týmu pak z téměř nulového úhlu poslala míč do branky anglického celku mezi nohama brankáře Courtoise. 

Chelsea se snažila. Zrychlila hru, hnala se dopředu, kombinovala. Nejnebezpečnější v její sestavě byli Hazarad a Willian, ale jejich šance končily většinou na obráncích a Ter Stegenovi v brance Barcelony.  

Z rychlého protiútoku pak ale udeřila opět Barcelona. Messi vypíchl Fábregasovi odražený míč a prohnal se po levém křídle. Přilákal pozornost čtveřice obránců a s hlavou nahoře a míčem u nohy nahrál na zcela volného Dembelého, který zhruba z deseti metrů z pravé strany trefil přesně nad ruce Courtoise a bylo to 2:0. Pro Francoze to byl první gól v dresu katalánského celku. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Chelsea

Anglický celek bez jediného Angličana v základní sestavě byl zaskočený. Ale v závěru prvního poločasu měl šanci upravit skóre. Alonso se postavil k přímému kopu zhruba z osmnácti metrů a přes zeď trefil levou tyč barcelonské branky. 

Druhý poločas začala náporem Chelsea. Ale největší šance Alonsa skončila na těle obránce, který vstoupil včas do střely. Jenže stačilo málo a když hráči anglického týmu ztratili na polovině míč, přišel opět rychlý portiútok. Na jeho konci se dostal k balonu Messi a zahrál podruhé na housle, když poslal míč mezi nohy vyběhnutého Courtoise. Pro Argentince to byl stý gól v Lize mistrů. Víc jich v LM dal jen Cristiano Ronaldo (117).

Belgický brankář Courtois neměl zrovna svůj den. Chvíli před třetím gólem měl štěstí, když po vlastní špatné rozehrávce, vykopl střelu Suáreze. 

Pak už bylo jasno, že o čtvrtfinále by mohla Barcu připravit snad jen živelná pohroma. Ta ale naštěstí nepřišla, takže Messiho parta je mezi osmičkou nejlepších evropských klubů v této prestižní soutěži. Chelsea se snažila – Rudiger v poslední minutě trefil břevno, ale na skóre se to neprojevilo. 

Bayern vyhrál i v Turecku

Bavorský velkoklub postoupil do čtvrtfinále milionářské soutěže posedmé za sebou a může pokračovat v boji o první titul od roku 2013. Kouč Bayernu Jupp Heynckes dosáhl jedenácté výhry v této prestižní soutěži po sobě a stanovil trenérský rekord.

Bayern otevřel skóre v 18. minutě, když po Müllerově centru z pravé strany z voleje zakončil španělský záložník Thiago Alcántara a vstřelil 100. soutěžní gól mnichovského klubu v sezoně. Bývalý hráč Barcelony se však ještě v průběhu prvního poločasu zranil a na hřišti jej nahradil Rodríguez.

Do druhého poločasu nevstoupili domácí vůbec dobře. Hned v první minutě si míč do vlastní branky po Rafinhově centru srazil obránce Gönül. Komický moment se odehrál o chvíli později, když za pomezní čárou pobíhala zrzavá kočka a rozhodčí Oliver na chvíli musel duel přerušit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Besiktas Istanbul - Bayern Mnichov

Čestný úspěch Besiktase zaznamenal po hodině hry Love. Alaba ztratil míč, Gönul přihrál do vápna brazilskému útočníkovi a ten skóroval, přestože byl atakován obráncem. Celek z Istanbulu tak na čtvrtý pokus dal Bayernu gól.

Do šancí se následně dostali Pektemek nebo Quaresma, v závěru ale pojistil výhru hostů po Alabově tečované přihrávce střídající Wagner. Besiktas doma podlehl poprvé od 6. srpna. Bayern neprohrál posledních 18 soutěžních utkání, z toho jen v jediném nedosáhl na vítězství (v bundeslize remizoval 0:0 s Herthou Berlín). 

FC Barcelona - Chelsea 3:0 (2:0)

Branky: 3. a 63. Messi, 20. Dembélé. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). ŽK: Roberto - Willian, Giroud, Alonso. Diváci: 97 183. První zápas 1:1, postoupila Barcelona.

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé (67. Al. Vidal), Rakitič, Busquets (61. Gomes), Iniesta (56. Paulinho) - Messi, L. Suárez. Trenér: Valverde.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses (67. Zappacosta), Fábregas, Kanté, Alonso - Willian, Giroud (67. Morata), Hazard (82. Pedro). Trenér: Conte.

Besiktas Istanbul - Bayern Mnichov 1:3 (0:1)

Branky: 59. Love - 18. Alcántara, 46. vlastní Gönül, 84. Wagner. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Hutchinson, Özyakup - Hummels, Boateng, Rafinha. Diváci: 36 885. První zápas 0:5, postoupil Bayern.

Besiktas: Zengin - Gönül, Medel, Uysal, Erkin - Quaresma, Özyakup, Arslan (60. Hutchinson), Lens (60. Talisca) - Love (75. Babel), Pektemek. Trenér: Günes.

Bayern: Ulreich - Rafinha, Boateng, Hummels (46. Süle), Alaba - Vidal, Martínez, Alcántara (35. Rodríguez) - Müller, Lewandowski (68. Wagner), Ribéry. Trenér: Heynckes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články