Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Messi zachránil Barceloně výhru ve Valencii, do čela se však posunul Real

Madrid – Španělská La Liga má nového lídra. Zaváhání madridského Atlética, které padlo nejtěsnějším možným rozdílem v Seville, využil městský rival Real. Po výhře 2:1 nad Bilbaem vede tabulku o bod právě před šampionem Evropské ligy z předchozích tří sezon. Triumfovala také Barcelona. Vítězství 3:2 na půdě Valencie zařídil proměněnou penaltou z poslední minuty Lionel Messi.  

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: ČTK/EFE/ autor: JUAN CARLOS CARDENAS

"Bílý balet" rozhodl o zisku tří bodů až sedm minut před koncem, kdy se prosadil střídající útočník Álvaro Morata. Na vedoucí trefu Karima Benzemy totiž ještě před přestávkou odpověděl hostující Sabin.

Fanoušky na stadionu Santiaga Bernabéua v 83. minutě rozjásal odchovanec Morata, jehož hlavičku po centru Balea sice brankář Iraizoz zlikvidoval, ale následnou dorážku čerstvě čtyřiadvacetiletého forvarda už chytit nemohl.   

Barcelona otočila nepříznivě vyvíjející se duel ve Valencii

Ani zranění kapitána, kterého nahradil Ivan Rakitič, ale nezastavilo silný barcelonský vstup do zápasu. Ve 22. minutě potvrdil skvělou formu z posledních týdnů Messi ranou z kraje vápna, proti Valencii se dokázal prosadit už v desáté sezoně v řadě.

Valencijští obránci marně reklamovali ofsajdové postavení jeho spoluhráče Luise Suáreze, který podle nich překážel brankáři Diegu Alvesovi ve výhledu.

Jejich frustrace se však rozplynula po změně stran, Valencii se totiž po přestávce rychle podařilo vývoj utkání otočit. V rozpětí čtyř minut se trefili Munir El Haddádí, jenž v domácím celku hostuje právě z Barcelony, a Rodrigo.

Po hodině hry ale vyrovnal sedmým gólem v sezoně Suárez a potvrdil, že proti Valencii se mu daří. Žádnému jinému týmu nedal více gólů (7) než právě jí. Zároveň se osamostatnil v tabulce nejlepších střelců španělské ligy, ale sám na prvním místě dlouho nezůstal.

Byl totiž v nastaveném čase faulován a pokutový kop proměnil Messi. Ten tak sedmou ligovou brankou následoval svého kolegu na špičku seznamu kanonýrů.

Sevilla po více než šesti letech porazila Atlético, Villareal zůstává neporažen

Fotbalisté Atlética Madrid na půdě Sevilly poprvé ve španělské lize prohráli. Jedinou branku duelu účastníků Ligy mistrů vstřelil čtvrt hodiny před koncem N'Zonzi. 

Větší šance byly v Andalusii k vidění až ve druhém poločase. S pokusy domácích hráčů Nasriho a Vietta si gólman Oblak ještě poradil, na N'Zonziho únik ze 73. minuty už ale nestačil.

Asistenci si připsal Vietto, jenž v Seville hostuje právě z Atlética a v této sezoně měl podíl už na šesti soutěžních brankách domácích: tři dal a na stejný počet nahrál. O chvíli později šli navíc hosté do deseti po vyloučení Kokeho a nepříznivý stav už nedokázali zvrátit. 

Las Palmas se dostalo do vedení na hřišti Villarrealu po půlhodině hry, když oku lahodící kombinaci přesně zakončil Boateng. "Žlutá ponorka" nicméně ve druhé půli zápas otočila. Z penalty vyrovnal Sansone a v nastavení dokonal obrat kanonýr Bakambu.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Pamplona - Betis Sevilla 1:2 (48. R. Torres - 19. Joaquín, 90.+1 Gutiérrez), Espaňol Barcelona - Eibar 3:3 (64. Pérez, 73. Piatti, 90.+2 Baptistao - 23. Enrich, 27. vlastní Reyes, 44. Kike), Valencie - FC Barcelona 2:3 (52. El Haddádí, 56. Rodrigo - 22. a 90.+4 z pen. Messi, 62. Suárez), Celta Vigo - La Coruňa 4:1 (60. z pen. a 83. Aspas, 32. Mallo, 78. Orellana - 37. Albentosa), FC Sevilla - Atlético Madrid 1:0 (73. N'Zonzi), Málaga - Leganés 4:0 (40. Jony z pen., 42. Castro, 57. Ramírez, 90.+2 Camacho), Villarreal - Las Palmas 2:1 (64. Sansone z pen., 90.+2 Bakambu - 31. Boateng), Real Madrid - Bilbao 2:1 (7. Benzema, 83. Morata - 27. Sabin).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články